Konuşma yasağını 9 kere ihlal etti: Trump'a 'sus payı' davasında para cezası

Konuşma yasağını 9 kere ihlal etti: Trump'a 'sus payı' davasında para cezası

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yargılandığı "sus payı" davasında konuşma yasağını 9 kere ihlal ettiği gerekçesiyle 9 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Mahkeme yasağı ihlal etmeye devam etmesi halinde hapis cezası alabileceği yönünde uyardı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın ilişki yaşadığı yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels’a 2016 başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödemesi suçlamasıyla yargılandığı davaya New York’taki Manhattan Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

TRUMP'A PARA CEZASI

Yargıç Juan Merchan, daha önce konulan mahkeme çalışanları ve aileleri hakkında konuşma yasağını hatırlattı ve Trump’ın yasağı tam 9 kez ihlal ettiğini söyledi.

Her bir ihlal için biner dolar olmak üzere Trump’a 9 bin dolar para cezası verildiğini açıklayan yargıç, cezayı ödemesi için Trump’a haftanın sonuna dek süre verdi. Merchan, Trump’ın yasağı ihlal etmeyi sürdürmesi halinde hapis cezası alabileceği uyarısında bulundu.

'AMAÇ BAŞKANLIK SEÇİMLERİ DEĞİL TRUMP'IN ADINI KORUMAKTI'

Duruşmada ayrıca tanık ifadeleri dinlendi. Bankacı Gary Farro, Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’e Stormy Daniels’a 130 bin dolarlık ödeme yapmak için kullanılan banka hesabını açma konusunda yardımcı olduğunu söylerken, Trump’ın avukatları ise ödemenin başkanlık seçimlerinin sonucunu etkilemeyi değil, Trump’ın adını ve ailesini korumayı amaçladığını öne sürdü.

DANIELS VE MCDOUGAL’IN AVUKATI İFADE VERDİ

Davanın odağındaki Stormy Daniels ve Karen McDougal’ı National Enquirer adlı dergi ile yaptıkları görüşmelerde temsil eden Avukat Keith Davidson da duruşmada ifade verdi.

Davidson, derginin o dönemki yöneticisi David Pecker’ın kararıyla Trump ile ilgili iddiaları içeren haber hikayelerinin satın alındığını söyledi. Satın alınan hikayelerin yayınlanmayacağını tahmin ettiğini belirten Davidson, derginin yayınlanmayacak hikayeleri neden satın aldığı şeklindeki soruya ise "Bana yapılan açıklamalardan biri Karen McDougal’ı bir marka haline getirmeye çalıştıkları ve onu küçük düşürmek istemedikleriydi." dedi.

Ayrıca Pecker ile Trump arasında bir bağ olduğunu belirten Davidson, “Hikayeleri yayınlamanın Donald Trump’a zarar vereceği yönünde bir anlayış vardı” ifadelerini kullandı. Bugünkü duruşma tanık ifadelerinin dinlenmesinin ardından sona ererken, mahkeme yargılamaya Perşembe günü devam edileceğini açıkladı.

HAPİS CEZASI ALABİLİR

Kamuoyunda “sus payı” davası olarak da bilinen davada Trump, ilişki yaşadığı müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 başkanlık seçimleri öncesinde "sus payı" ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlanıyor. Trump’ın ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması nedeniyle önem taşıyan dava sonunda Trump’ın 4 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN