O Avrupa ülkesi, kolay vize verdiği uygulamasını sona erdiriyor! Vize şartları sıkılaştırılıyor

O Avrupa ülkesi, kolay vize verdiği uygulamasını sona erdiriyor! Vize şartları sıkılaştırılıyor

Doğdukları ülkeden başka ülkelere iltica edenlerin ve etmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Mülteci sorunuyla baş etmeye çalışan birçok Avrupa ülkesi, ilk çare olarak vize şartları zorlaştırmaya başladı. Bir ülke, 'Altın Vize' olarak adlandırdığı kolay vize uygulamasını sonlandıracağını açıkladı. İşte detaylar...

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkede 2013'ten bu yana yürürlükte olan, ev satın almaları ya da yatırım yapmaları halinde yabancılara geçici veya kalıcı oturma izni verilmesini öngören 'Altın Vize' uygulamasının kaldırılacağını açıkladı

Pedro Sanchez, Sevilla kentinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısında Altın Vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik kararın alınacağını duyurdu.

İSPANYA ALTIN VİZE İPTAL EDİLDİ Mİ?

2013'te o dönem iktidarda olan sağ görüşlü Halk Partisi (PP) tarafından başlatılan uygulamanın iptaline yönelik Konut Bakanlığı tarafından hazırlanan raporun yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini belirten Pedro Sacnhez, alınacak yeni kararın kapsamı ve yürürlüğe geçme tarihiyle ilgili bilgi paylaşmadı.

İspanya hükümeti, Altın Vize uygulamasının da etkisiyle ülkede hızla artan konut fiyatlarını kontrol altına almayı hedeflerken, Pedro Sanchez, "Konutun spekülatif bir iş değil, bir hak olduğunu güvence altına almak için gerekli tedbirleri alacağız" dedi.

ALTIN VİZEYİ EN ÇOK ÇİNLİLER ALDI

Gazeteoksijen'de yer alan habere göre, yabancı yatırımcıların kolay oturma izni almalarına olanak sağlayan Altın Vize uygulamasına, yaşadığı ekonomik krizden dolayı 2013'te geçen İspanya şimdiye kadar bunu, en az 1 milyon euroluk katılım ile İspanyol şirketlerinin hisselerine yatırım yapma, İspanya'da banka hesabında en az 1 milyon euro tutma, iş kurma ya da en az 500 bin euroluk gayrimenkul satın alma karşılığında verdi.

İspanya'da Altın Vize'den yararlananların yüzde 96'sı gayri menkul alımıyla bunu gerçekleştirirken, bundan faydalanan yabancı ülke vatandaşlarının listesine bakıldığında Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela ilk 5'te yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN