Asgari ücrete zam yolda! Dr. Şeref Oğuz tarih verdi: Temmuz ayı yerine o tarihte olacak

Asgari ücrete zam yolda! Dr. Şeref Oğuz tarih verdi: Temmuz ayı yerine o tarihte olacak

Uzun süredir gündemde yer alan konuların başında gelen asgari ücret zamları için o tarih işaret edildi. Dr. Şeref Oğuz, asgari ücret tartışmalarına noktayı koydu. Temmuz ayında değildi o tarihte maaşları zam yapılacak. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Ocak ayı ile birlikte asgari ücret rakamlarında artışa gidildi. Zaman içerisinde enflasyon ve ekonomik kriz derken fiyatlarda arttıkça arttı. Asgari ücretli vatandaşın cebindeki rakam erirken yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı konusu da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde asgari ücretle çalışan vatandaşlara hem Ocak hem de Temmuz ayında zam yapıldı. Asgari ücret rakamları erirken yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Uzun süredir tartışılan konuya açıklık Dr. Şeref Oğuz’dan geldi. İşte tüm detaylar…

ASGARİ ÜCRET O TARİHTE ARTACAK

EKONOMİ Gazetesi yazarı ekonomist Dr. Şeref Oğuz, asgari ücrette artış yapılacağı yönünde kulis bilgilerine ulaştığını açıkladı. Oğuz, "Masada 4-5 çalışma var" diyerek artış için o ayı işaret etti.

para-hesap.jpg

Dr. Oğuz, Ankara kulislerinde asgari ücretle ilgili kritik bilgiler paylaştı. Asgari ücretin Türk-İş'in açıkladığı açlık sınırının altına düştüğünü vurgulayan Oğuz, "Artış yapmak zorundalar" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Hükümet yerel seçimlerde halktan uyarı aldı. Varlığı sorgulanır hale geldi. İnsanlar 2028'e kadar dayanamaz erir. Hatta gözlemciler şöyle örnekler veriyor; ceylana ateş edersin, yaralı ceylan öldüğünü anlayana kadar koşarmış. İktidar ABD'deki benzetmeyle topal ördek durumunda. Tabanını kaybetmeyle karşı karşıya. İkinci parti konumuna düştü. Asgari ücret halktan gelecek tepkiler ve işsizlik nedeniyle zaten artırılmak durumunda."

dr-seref-oguz.jpg

Asgari ücrete zam yapılmayacağı yönündeki açıklamaları değerlendiren Oğuz, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek buna şiddetle karşı olmakla birlikte, son sözü yine Cumhurbaşkanı söyleyecek. Asgari ücret Mehmet Şimşek'in ve diğer bakanların kapsama alanı dışındadır. Bu iş tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uhdesindedir. Bu arada memurun kat sayısını artırmak yerine, asgari ücreti artırarak toplumu rahatlatma külfetinin maliyetini de özel sektöre yüklemiş olacaksın. 'Özel sektör bunu finanse etsin' görüşü hakim." yorumunu yaptı.

para-hesap-2.jpg

Hükümetin masasında asgari ücretle ilgili 4-5 ayrı çalışma bulunduğunu belirten Dr. Oğuz, "Asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN