Bu akşam dananın kuyruğu kopacak! Gram altın daha da düşer mi? Uzmanlar açıkladı

Bu akşam dananın kuyruğu kopacak! Gram altın daha da düşer mi? Uzmanlar açıkladı

Altın piyasasındaki düşüş devam ederken, gram altın daha da düşer mi belli oldu. Uzmanlardan gelen açıklamaya göre, bu akşam dananın kuyruğu kopacak. İşte, herkesin merak ettiği altın piyasasında yaşanacaklar…

Altın piyasasındaki hareketlilik ve düşüş devam ediyor. Bu düşüşün ardından herkes ABD Merkez Bankası’nın FED faiz kararına odaklanmış durumda. FED’in faiz kararını ise bu akşam saat 21:00’de açıklaması bekleniyor.

Altın fiyatları Nisan ayında yükselişini sürdürerek %4’ün üzerinde prim yaptı. Böylece Mart ayındaki kazançlarını da geride bırakan altın, Mayıs ayına 2.283 dolar civarında bir ons fiyat ile başlamış oldu. Gram altın 2.554 TL, çeyrek altın 4.054 TL ve Cumhuriyet altını 16.516 TL seviyesinden işlem görüyor.

altin-1.jpg

FED FAİZ KARARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

Fakat altın fiyatlarında son günlerde bir düşüş söz konusu. Bu düşüşle birlikte gözler bugün saat 21:00’de açıklanacak FED faiz kararına çevrildi. Ekonomistler faizlerin sabit kalacağı görüşünde olsa da, FED Başkanı Jerome Powell’ın yüksek enflasyon verileri sonrasında daha şahin bir tutum sergilemesi ve faiz artırım sinyalinin verilmesi bekleniyor.

Dirençli enflasyon ile FED’in yakın zamanda faiz indirimine gitmeyeceği öngörüsü yatırımcılar tarafından fiyatlanmış durumda. Bu durum, altın fiyatlarında bir süre daha dalgalanmalara neden olabilir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı da bu duruma değinerek, altın fiyatlarındaki yükselişin jeopolitik risklerden çok FED gibi büyük bankaların faiz kararlarından etkilenebileceğini söylüyor.

altin-001.jpg

ALTINDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Altının yaşadığı düşüş trendinin devam edip etmeyeceğine dair net bir görüş belirtmek mümkün değil. FED’in faiz kararı ve küresel piyasalardaki gelişmeler altın fiyatlarına etki edecek en önemli faktörler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN