Dev Türk şirketinden Yunanistan'a büyük proje! Yatırım kararı belli oldu: O alanda önemli rolü olacak

Dev Türk şirketinden Yunanistan'a büyük proje! Yatırım kararı belli oldu: O alanda önemli rolü olacak

Dev Türk şirketinden Yunanistan’a büyük proje kararı geldi. Margün enerji, o alanda önemli rol üstlenecek. İşte Türk devinin aldığı yeni yatırım kararının detayları…

Türk şirketleri yurtdışına yatırım yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda her geçen gün Avrupa ile dünyanın farklı noktalarına yeni fabrika ve tesis kurulumları gerçekleşiyor.

Bu alan son haber ise Margün Enerji’den geldi. MAGEN (Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.), sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı büyüme stratejileri doğrultusunda uluslararası yatırımlarını genişletiyor. Şirket, 27 Nisan 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimle Yunanistan'da yeni bir şirket kurma kararı aldığını duyurdu.

yeni-proje-9-001.jpg

YENİ ŞİRKET: MARGUN CLIMATECH B.V

24 Nisan 2024’te yapılan yönetim kurulu toplantısında, Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere gibi ülkelerde büyüme hedeflerine destek olmak için çeşitli greenfield ve brownfield projeleri, satın alma ve birleşmeler (M&A) ile global şirketlerle stratejik ve finansal ortaklıklar kurma kararı alındı. Bu kapsamda, iklim teknolojilerine odaklanacak olan Margun Climatech B.V., 26 Nisan 2024 tarihinde Hollanda'da 1.000.000 Euro başlangıç sermayesi ile kuruldu.

yeni-proje-12.jpg

Şirketin, 30 Nisan 2024 tarihindeki yönetim kurulu toplantısında, Yunanistan’da yeni bir şirket kurulmasına ve gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verildi. Bu yeni girişim, şirketin küresel iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir rol oynamasını ve teknoloji odaklı sürdürülebilir çözümler üretmesini hedefliyor. Yatırımcılar ve kamuoyu, süreçle ilgili gelişmeler yaşandıkça bilgilendirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN