Dünyanın en zenginleri güncellendi: Sergey Brin bu kez ilk 10'da

Dünyanın en zenginleri güncellendi: Sergey Brin bu kez ilk 10'da

ABD merkezli iş dergisi Forbes, dünyanın en zengin 10 insanının güncellenmiş listesini yayımladı. Bernard Arnault, nisan ayında da dünyanın en zengin insanı unvanını korurken, Google'ın kurucularından Sergey Brin bu kez ilk 10 içinde yer aldı.

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, her yıl merakla beklenen "Dünyanın En Zengin 10 Kişisi" listesini güncelledi. Dünyanın en zengin insanları arasında bu yıl bazı dikkat çekici değişiklikler yaşandı. LVMH grubunun CEO’su Bernard Arnault, 209,4 milyar dolarlık serveti ile listenin zirvesinde yer almayı sürdürüyor.

MUSK İKİNCİ SIRADA ARTIŞ YAŞADI

Forbes'un raporuna göre, Elon Musk bu yılın en dikkat çekici yükselişini sergiledi. Tesla ve SpaceX'in CEO’su, geçtiğimiz aylarda 14,5 milyar dolarlık bir artışla 199,6 milyar dolara ulaşarak dünyanın en zengin ikinci insanı oldu. Bu sıralama değişikliği, Musk’ın Çin'e gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret ve oradaki iş anlaşmalarının etkisiyle gerçekleşti.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise, 193,3 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sıradaki yerini koruyor. Bezos, Elon Musk ile aralarındaki rekabeti sürdürüyor.

Listenin dördüncü sırasında ise Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg bulunuyor. Zuckerberg, 151,2 milyar dolarlık serveti ile Forbes listesindeki yerini sağlamlaştırıyor. Onu, Oracle'ın kurucusu Larry Ellison izliyor. Ellison, 142,8 milyar dolarlık serveti ile listenin beşinci sırasında yer alıyor.

Google'ın kurucularından Sergey Brin ise, bu yılın sürpriz isimlerinden biri oldu. Brin, 129,9 milyar dolarlık servetiyle listede 8. sıraya yükseldi. Brin ve iş ortağı Larry Page, teknoloji sektöründeki başarılarıyla tanınıyor. Page ise 135,4 milyar dolarlık serveti ile altıncı sırada yer alıyor.

Yatırımcı Warren Buffett, 131 milyar dolarlık serveti ile yedinci sıraya gerilerken, Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer, 117,1 milyar dolarla listeye onuncu sıradan giriş yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN