Edirne'de yüksek fiyat uyarısı: Esnafa 'komşuyu küstürmeyin' çağrısı

Edirne'de yüksek fiyat uyarısı: Esnafa 'komşuyu küstürmeyin' çağrısı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Bulgar ve Yunan turistlere yüksek fiyatlar uygulayan esnafa uyarılarda bulundu: "Makul karlarla satış yapın, komşuları küstürmeyin."

Edirne'ye günübirlik alışveriş için gelen Bulgar ve Yunan turistlerin sayısı, döviz kurlarındaki artış ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte arttı. Bu durum, özellikle yiyecek sektöründe yüksek fiyatlar nedeniyle şikayetlere yol açarken, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, esnafa önemli uyarılarda bulundu.

yeni-proje-6.jpg
Sezai Irmak

'HER ESNAFIN BAŞINA BİR NÖBETÇİ DİKEMEYİZ'

Sezai Irmak, yaptığı açıklamada, Edirne ekonomisinin büyük ölçüde Bulgar ve Yunan turistlere dayandığını ve bu nedenle esnafın adil fiyat politikaları izlemesi gerektiğini vurguladı.

Irmak, "Her esnafın başına bir nöbetçi dikemeyiz ama esnaf makul karlarla malını satarsa müşteri sürekli olur. Bir kere kazıklarsan arkası gelmez, bu insanları köreltmeyelim, küstürmeyelim ki alternatif yerler aramasınlar" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Edirne'nin kent merkezindeki tuvalet sorununa değinen Irmak, yeni belediye başkanının bu konuda çözüm sözü verdiğini belirtti.

yeni-proje-7.jpg

EDİRNE EKONOMİSİNİ ONLAR AYAKTA TUTUYOR

Bulgar ve Yunan turistler, özellikle hafta sonları düzenlenen Ulus Pazarı'nda yoğun alışveriş yapıyorlar. Esnaf Tufan Özçelik, Bulgar müşterilerin öğlene kadar yoğun alışveriş yaptığını ve bu sayede pazarın ekonomik olarak canlı kaldığını ifade etti.

yeni-proje-8.jpg

Ancak yerli müşterilerin azalması ve yüksek fiyat politikaları, pazarın genel işleyişini olumsuz etkileyebilir. Edirne ekonomisi, komşu ülke vatandaşlarının desteğiyle ayakta dururken, adil ticaret uygulamalarının önemi bir kez daha gündeme geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN