Getir artık Avrupa ve ABD pazarında yer almayacak! Tamamen Türkiye'ye odaklanacak: Getir, Avrupa ve ABD'den çıkıyor

Getir artık Avrupa ve ABD pazarında yer almayacak! Tamamen Türkiye'ye odaklanacak: Getir, Avrupa ve ABD'den çıkıyor

Getir, artık Avrupa ülkelerinden ve ABD pazarında yer almayacak! Bütün odağını Türkiye'ye çevirme kararı aldı! Getir, Avrupa ve ABD pazarından çıkıyor...

Türkiye'nin önde gelen teslimat şirketi Getir, stratejik bir kararla uluslararası pazarlardaki varlığını revize ediyor. Şirket, uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda odaklanma eğiliminde. Getir'in son açıklamasına göre, Türkiye'nin sağladığı büyük potansiyel ve büyüme fırsatlarına daha fazla vurgu yapmak amacıyla Avrupa ve ABD pazarlarından çekilme kararı aldığı duyuruldu.

GETİR AVRUPA VE ABD PAZARINDAN ÇEKİLİYOR

Getir'in kurucusu ve CEO'su, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve ABD'de de faaliyet gösteren şirketlerinin büyüme stratejisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu değerlendirmeler doğrultusunda, Getir'in İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD pazarlarından çekilme kararı alındı. Ancak, ABD'deki iştiraki FreshDirect'in faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

Getir'den Avrupa ve ABD kararı | Ekonomi Haberleri

Bu kararın temelinde, şirketin uluslararası operasyonlarının toplam gelirler içindeki payının sadece yüzde 7 olduğu gerçeği yatıyor. Bu nedenle, Getir'in stratejik odaklanması, Türkiye'nin yanı sıra operasyonlarının karlılık ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli açısından daha önemli olduğu pazarlara yönelik olacak.

Geçtiğimiz Temmuz ayında İtalya, İspanya ve Portekiz'den çekilme kararı alan Getir, bu adımı finansal kaynaklarını optimize etmek ve operasyonel verimliliği artırmak amacıyla atmıştı. Şirket, bu kararla, mevcut pazarlarda daha yüksek fırsatlar bulunduğunu ve stratejik odaklanmanın önemini vurgulamıştı.

Getir'in uluslararası pazarlardan çekilme kararı, şirketin büyüme stratejisindeki evrilmenin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu kararın, şirketin Türkiye'deki operasyonlarına odaklanarak daha sürdürülebilir bir büyüme sağlamayı hedeflediği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN