Giyim devi Koton'un halka arz detayları belli oldu! 70 ülkeye ürün satıyor... İşte paylar ve halka arz künyesi

Giyim devi Koton'un halka arz detayları belli oldu! 70 ülkeye ürün satıyor... İşte paylar ve halka arz künyesi

Giyim devlerinden Koton'un halka arz oluyor! Halka arzın detayları da belli oldu! 70 ülkeye ürün satıyor! İşte paylar ve halka arz künyesi...

Türkiye merkezli moda ve perakende markası olan Koton Mağazacılık ve Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onay aldı. SPK'nın onayı sonrasında 30 Nisan ile 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde talep toplanacak halka arzda, pay başına fiyat 30,50 TL olarak belirlendi. Halka arzın ardından Koton'un halka açıklık oranının %16,5 olması hedefleniyor. İş Yatırım ve Ak Yatırım liderliğindeki bir konsorsiyum, halka arz sürecini yönetecek.

1988 yılında İstanbul Kuzguncuk'ta 25 metrekarelik bir mağazayla başlayan Koton, günümüzde uluslararası bir moda perakende markası olarak faaliyet gösteriyor. Kadın, erkek ve çocuk kategorilerinde geniş bir ürün yelpazesi sunan Koton, son 10 yıldır "En Beğenilen Kadın Giyim Markası" seçilerek sektördeki etkisini sürdürüyor. Şirket, 7.900'den fazla çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

FAVÖK MARJINI YÜZDE 26,6'YA YÜKSELTTİ

KOTON halka arz ne zaman? Koton kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (helal mi), hangi bankalarda var, Koton halka arz fiyatı nedir? - Ekonomi Haberleri

2023 yılı itibarıyla konsolide cirosunu 17,2 milyar TL seviyesine taşıyan Koton, brüt kar marjını yüzde 52'ye, FAVÖK marjını ise yüzde 26,6'ya yükseltti. Şirketin halka arz sonrası hedefleri arasında yurt içi ve yurt dışında yeni mağaza açılışları, online ticaretin geliştirilmesi, bilgi teknolojilerine yapılan yatırımlar ve sürdürülebilirlik politikaları yer alıyor.

Halka arzda, mevcut ortakların sahip olduğu paylar ile sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak yeni paylar olmak üzere toplam 136.600.000 adet B grubu pay satışa sunulacak. Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 30-40'ı mağaza açılışları, depo otomasyon yatırımları ve bilgi teknolojilerine yönelik yatırımlara, yüzde 60-70'i ise ürün alımlarına yönelik işletme sermayesi finansmanına yönlendirilecek. Şirketin kar dağıtım politikası çerçevesinde, dağıtılabilir net dönem karının en az yüzde 20'sinin pay sahiplerine dağıtılması hedefleniyor.

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, halka arzın şirket için önemli bir adım olduğunu belirterek, halka arzdan elde edilecek gelirle yeni yatırımlar yapacaklarını ifade etti. Koton CEO'su Dr. A. Bülent Sabuncu ise geçen yıl elde ettikleri başarılı sonuçları paylaşarak, şirketin sektöre örnek olacak bir karlılık performansı sergilediğini vurguladı. Yılmaz ailesi ve Nemo Apparel B.V.'nin sahip olduğu paylarla birlikte, halka arz sonrası sermayenin 829.650.000 TL olması planlanıyor.

HALKA ARZ KÜNYESİ

Koton halka arzında detaylar belli oldu! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Halka arz öncesi sermaye: 795.500.000 TL
Sermaye artırımı: 34.150.000 TL
Halka arz sonrası sermaye: 829.650.000 TL
Halka Arz Satışa Sunulan Pay Adedi: 136.600.000 adet B grubu pay
Birim pay fiyatı: 30,50 TL
Halka Arz Büyüklüğü (Tüm Payların Satılması Durumunda): 4.166.300.000 TL
Halka açıklık oranı (Tüm Payların Satılması Durumunda): %16,5
Konsorsiyum Lideri: İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Konsorsiyum Eş Lideri: Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN