Kredi çekmek isteyen çiftçiler dikkat! Yüzde yüz faiz indirimli kredi verilecek, şartlar az önce açıklandı

Kredi çekmek isteyen çiftçiler dikkat! Yüzde yüz faiz indirimli kredi verilecek, şartlar az önce açıklandı

Kredi çekmek isteyen çiftçiler dikkat! Yüzde yüz faiz indirimli kredi verilecek! Kredi şartları az önce açıklandı! İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği"ni Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe soktu. Buna göre, temel bitkisel ve hayvansal üretimde faiz indirimli kredi kullanımı yapılabilecek.

YÜZDE 100 FAİZ İNDİRİMLİ KREDİ AYRINTILARI

Üreticiler, 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'ini tarımsal girdiler için ayni, yüzde 30'unu nakit olarak kullanabilecekler. Üretim planlaması yapanlar yüzde 20, sözleşmeli üretim yapanlar ise yüzde 15 ilave faiz/kar payı indiriminden yararlanabilecekler.

Tarım ve Doğal Kaynaklar İle İlgili Endüstrilerde İş Sağlığı Güvenliği - Erataş İş Güvenliği Ekipmanları​​​​​​​

Hastalıktan arı işletmelere yüzde 70-100 oranlarında faiz/kar payı indirimi sağlanacak. Yeni kurulan seralar, kapalı bitkisel üretim birimleri ve meyve bahçeleri için Bakanlıkça onaylanan belgelerle kredi kullanımı yapılacak.

Araştırma ve Geliştirme Destek Programı kapsamında desteklenen projeler yüzde 50 faiz/kar payı indirimli kredi kullanabilecekler. Biyo-tarım yatırımları için de kredi/finansman desteği sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin devamlılığı ve gıda arz güvenliğinin sağlanması için çiftçilere destek verdiklerini belirtti. Bu desteğin önemli olduğunu vurgulayan Yumaklı, tarımsal üretimde yeni rekorlar kırarak gıda arz güvenliğini sürdürmeyi ve tarımsal ihracatı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Yumaklı açıklamasında, "Tarımsal üretimde dünyada söz sahibi ülkelerden biri olarak, bu niteliğimizi sürdürmek adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu minvalde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 29 Aralık 2023 tarihli 8038 ve 8039 sayılı Cumhurbaşkanı kararları kapsamında, 1 Ocak 2024-31 Aralık 2026 döneminde Ziraat Katılım Bankası AŞ, TC Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılacak yatırım ve işletme kredisi/finansmanı ile ilgili teknik esaslar belirlendi. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli olsun." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN