Ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi

Ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi

2023 Nisan ayında başlatılan 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz desteği, bugün itibarıyla sona erdi.

Nisan 2023'teden bu yana yaklaşık 20 milyon haneyi kapsayan 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulaması bugün itibarıyla sona erdi. Toplam maliyeti 43 milyar lira olarak açıklanan bu destek paket kapsamında her haneye, belirlenen miktar kadar doğal gaz ücretsiz olarak verilmişti. Bu destekle, hane halklarının enerji maliyetlerinde önemli bir düşüş sağlanmış ve ekonomik açıdan destek olunmuştu. Ancak, bugünden itibaren tüm kullanıcılar için doğal gaz tarifeleri normal seyrine dönecek.

BU AY ZAM YOK

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan Mayıs ayı tarifelerine göre, mesken ve sanayi aboneleri için doğal gaz fiyatları sabit kalmaya devam ediyor. Mayıs ayında konut tüketicileri için uygulanan doğal gaz satış fiyatı, 1000 metreküp başına 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri ise kullanım miktarlarına göre değişen tarifelerle karşı karşıya: Kademe 1 için 1000 metreküp doğal gaz 8 bin 549 lira, Kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak fiyatlandırıldı. Elektrik üretim amaçlı doğal gazın bin metreküplük fiyatı ise 12 bin lira olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN