Yunanistan kapıda vize uygulamasına 5 ada daha ekledi

Yunanistan kapıda vize uygulamasına 5 ada daha ekledi

Türk vatandaşları için Ege Denizi'ndeki Yunanistan’a bağlı adalarda kapıda vize uygulaması 1 Nisan’dan itibaren başladı. Yunanistan, Türk vatandaşlarına yönelik ekspres vize uygulamasını genişleterek, bugünden itibaren 10 Ege adası için geçerli olacağını duyurdu.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği, resmi hesabından yaptığı açıklamayla, 5 Ege adası için başlattığı ekspres vize uygulamasının ada sayısının artırıldığını bildirdi.

Buna göre, 30 Mart'ta başlatılan ekspres vize uygulaması kapsamında, Türkiye'den gelen ziyaretçiler artık İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına ek olarak İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarında da vize kolaylığından yararlanabilecek.

Ekspres vize başvurusunda bulunmak isteyen Türk ziyaretçilerin, gerekli evrakları başvuru formuyla Yunan yetkililere iletmeleri gerekiyor. Evraklar, adaya giriş noktalarında yetkililere teslim edilebileceği gibi, feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine de teslim edilebiliyor.

Her bir ada ziyareti için Yunan makamları tarafından verilecek vize, 1 ila 7 gün arasında geçerli olacak. Ekspres vize sadece ilgili adalarda geçerli olup, Yunanistan'ın diğer bölgelerine geçişte kullanılamayacak.

Söz konusu vizenin ücreti 60 avro olacak ve sadece bir geçiş için geçerli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN