Ahmet Davutoğlu, İsmail Haniye ile Gazze'deki durumu görüştü

Ahmet Davutoğlu, İsmail Haniye ile Gazze'deki durumu görüştü

Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile bir araya gelerek, Gazze ve Filistin topraklarındaki son durumu ele aldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün İstanbul’da gerçekleştirdiği önemli bir görüşmede Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile bir araya geldi. İkili görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve Gazze'deki mevcut durum detaylı bir şekilde değerlendirildi.

GAZZE'DEKİ SON DURUM GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, Gazze’deki son gelişmeler ve bölgede yaşanan insanlık dramı masaya yatırıldı. Davutoğlu ve Haniye, Gazze için gerekli yardım çalışmaları ve ateşkes için atılması gereken adımlar üzerinde durdular. Görüşmenin ardından Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun Hamas'ı, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda yer alan Kuvâ-yı Millîye'ye benzer bir vatan müdafaa hareketi olarak tanımladığı ve kalıcı barış sağlanana kadar desteklerinin süreceğini ifade ettiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN