Ankara'nın o ilçesine akın var! Nisan ayında sadece 15 gün görülüyor: Türkiye'nin başka bir yerinde yok

Ankara'nın o ilçesine akın var! Nisan ayında sadece 15 gün görülüyor: Türkiye'nin başka bir yerinde yok

Türkiye'nin başka hiçbir yerinde görülmüyor herkes bakmak için Ankara'nın o ilçesine Akın ediyor. Nisan ayında yalnızca 15 gün boyunca yüzünü gösteriyor her yıl aynı zamanlarda herkes oraya akın ediyor.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Soğuksu Milli Parkı her yıl binlerce kişinin uğrak noktası oluyor. Parkta bulunan dağ lalesi bölgenin güzelliğine güzellik katarken dik eğimli andezit kayaçların arasında yetişen laleler Türkiye'deki endemik bitki türleri listesinde yer alıyor. Kendine özgü rengi ile herkesin dikkatini çeken bu laleler her yıl Nisan ayının ortasında açıp 15 gün boyunca seyir keyfi sunuyor.

Başka bir iklimde şartlarda yetişmeyen daha lalesi bilinçsiz kişiler tarafından koparılırken soğanların taşındığı ve her yıl daha az lalenin bölgede yer aldığı görülüyor. Daha lalelerinin baş göstermesi ile birlikte Samrı Tepesinde görülen çiçekler drone ile görüntülendi. Taşların arasındaki görüntüler hayran bırakırken Mayıs ayının sonlarına doğru çiçeklerde yavaş yavaş dökülmeye başlıyor.

HERKES BUNUN İÇİN GİDİYOR

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ilçede birçok farklı güzellik bulunduğunu belirterek senede 2 hafta görülen dağ lalesinin misafirlerin ilgisini çektiğini söyledi. Süleyman Acar, “Misafirlerimiz bu dağ lalesini görmek için son iki haftası kaldı. Bu sene de bir çıktığı için ilçemizi bu sebeple ziyaret eden bir sürü hemşehrilerimiz var. Yine Ankara'dan gelen, Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen misafirlerimiz de var. İlçemizin bir sürü güzelliğiyle beraber bu dağ lalesi ilçemize bir endemik olduğu için bir güzellik katıyor. Bütün misafirlerimizi, Kızılcahamam Milli Parkı içerisinde bu bölgeye bekleriz” ifadelerini kullandı.

dag-lalesi.jpg

ENDEMİK BİTKİ TÜRLERİ ARASINDA YER ALIYOR

Kızılcahamam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mecit Bal, Soğuksu milli Parkı'nda yer alan doğal güzelliğin Kızılcahamam'a özgü olduğunu söyledi. Daha lalesinin endemik bir bitki türü olduğunu belirten Bal, her yıl binlerce kişinin bu laleyi görmek için bölgeye geldiğini aktardı. Milli parkın Samrı Tepesinde bulunan çiçekleri görmek için yürüyerek gelinebileceğini aktardı.

dag-lalesi-1.jpg

Milli Park girişinden Soğuksu Çevre yoluna yürüyerek gelen kişilerin tepede endemik bitki türü olan dağ lalesini görebileceğini belirten Bal, bu güzelliği bir ay boyunca seyredebileceklerini aktardı. Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerinden bilip gelen birçok fotoğrafçı olduğunu söyleyen Bal, sadece bu bölgede yetişen bitkinin koparılıp götürülse dahi başka bir yerde yetişmediğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN