Çocuk Vakfı'ndan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne eleştiri: İkinci yüzyılının en büyük hayal kırıklıklarından olabilir

Çocuk Vakfı'ndan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne eleştiri: İkinci yüzyılının en büyük hayal kırıklıklarından olabilir

MEB'in bütüncül eğitim yaklaşımını temel aldığını söylediği ve "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla sunulan yeni müfredat taslağı, Çocuk Vakfı tarafından eleştirildi. Vakıf, taslağın çocukların ve kültürel gerçekliğimizin ihtiyaçlarını göz ardı ettiğini öne sürdü.

26 Nisan 2024 tarihinde kamuoyuna açıklanan yeni müfredat taslağı, Çocuk Vakfı'nın değerlendirmelerine göre çeşitli eksiklikler barındırıyor. Vakıf, yapılan açıklamada, taslağın çocukların görüşlerini yeterince içermediğini, kültürel mirasın yüzeysel ele alındığını ve bilimsel temellere yeterince dayanmadığını ifade etti.

'İKİNCİ YÜZYILIN EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIKLARINDAN BİRİ OLABİLİR'

Çocuk Vakfı ayrıca, müfredatın, pedagojik birikimlerden yoksun bir yaklaşım sergilediğini ve pilot uygulamalar ile değerlendirme sonuçlarını içermediğini vurguladı. Müfredat taslağında, Türkiye'nin zengin kültürel mirasının korunması gerekliliği sığ bir şekilde ele alındığı ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılının en büyük hayal kırıklıklarından biri haline gelme riski taşıdığı belirtildi.

Çocuk Vakfı, müfredatın çocuk beyin göçünü tetikleyeceğini öngörerek, yeni müfredatın çocukların, öğretmenlerin, velilerin, alan uzmanlarının, sivil toplum kuruluşlarının, diğer kamu kurumlarının ve toplumun tüm kesimlerinin etkin katılımıyla yeniden hazırlanmasını önerdi.

Çocuk Vakfı'nın eleştirileri, MEB'in yeni müfredat taslağının yeterince kapsayıcı ve katılımcı bir süreçle hazırlanmadığına dair kaygıları gündeme getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN