Haniye ve Meşal ile görüşen Davutoğlu'ndan açıklama: Gazze halkının mücadelesine desteğimiz sürecek

Haniye ve Meşal ile görüşen Davutoğlu'ndan açıklama: Gazze halkının mücadelesine desteğimiz sürecek

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İstanbul'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Halid Meşal görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada "Gazze’deki soykırım sona erene kadar Gazze’deki kardeşlerimizin insanlık adına yürüttükleri onur mücadelesine desteğimiz aralıksız devam edecek" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün İstanbul’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile ve Halid Meşal bir araya geldi. İkili görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve Gazze'deki mevcut durumu değerlendirdi. Görüşmenin ardından Davutoğlu görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

basliksiz-2a.jpg

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle;

"Değerli kardeşlerim İsmail Haniye ve Halid Meşal ile buluşarak Gazze’deki son durumu değerlendirdik. Bir taraftan hasret giderdik, diğer taraftan derin bir hüzün duyduk. Salonda bulunan Filistin heyetinde hemen hemen herkes bu soykırımda birinci derece yakınlarından en az birini kaybetmişti. Kendilerine taziye dileklerinde bulundum.

basliksiz-3.jpg

"DESTEĞİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK"

Harita üzerinde alandaki fiili durumla ilgili tespitler yanında ateşkes görüşmelerindeki son gelişmeler konusunda da bilgi aktardılar. 2009, 2012 ve 2014 savaşlarında yürüttüğümüz ateşkes görüşmelerindeki ortak tecrübelerimizden hareketle atılması gereken adımlar konusunda istişarelerde bulunduk. Ayrıca, kendilerine krizin başlangıcından bu yana sürdürdüğümüz “Küresel Vicdan Girişimi” ve başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere dünya liderlerine 15 Mayıs Nakba günü bağlamında teklif ettiğim uluslararası dayanışma girişimi ile ilgili detaylı bilgi sundum. Amerikan kampüslerinden dünyaya yayılan gösterileri de değerlendirdik.

Gazze’deki soykırım sona erene kadar Gazze’deki kardeşlerimizin insanlık adına yürüttükleri onur mücadelesine desteğimizin aralıksız devam edeceğini vurguladım. Allah soykırımda şehit düşen kardeşlerimize rahmet eylesin, geride mücadeleye devam edenlere de sabır, güç ve zafer nasip eylesin."

basliksiz-4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN