İmamoğlu 31 Mart seçim sonuçlarını hatırlattı: Milletimiz Kanal İstanbul denen ucubeye 'bay bay' dedi

İmamoğlu 31 Mart seçim sonuçlarını hatırlattı: Milletimiz Kanal İstanbul denen ucubeye 'bay bay' dedi

İBB Başkanı İmamoğlu, İSKİ Avrupa Yakası İçme Suyu Yatırımları töreninde iktidarın Kanal İstanbul projesine tepki gösterdi. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını hatırlatan İmamoğlu, "Sözde yatırımların devrini zaten milletimiz bu seçimde bitirdi. Zarar veren, cebindeki paraya göz diken anlayışı da bitirdi" dedi. İmamoğlu, son seçimlerle birlikte vatandaşın "Kanal İstanbul denen ucubeye de 'bay bay' dediğini" ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Avrupa Yakası İçme Suyu Yatırımları töreninde açıklamalarda bulundu. İktidarın Kanal İstanbul projesine değinen İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını hatırlatarak, "Sözde yatırımların devrini zaten milletimiz bu seçimde bitirdi. Zarar veren, cebindeki paraya göz diken anlayışı da bitirdi" diye konuştu. İmamoğlu, "İnsanımız Kanal İstanbul denen ucubeye de 'bay bay' dedi." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Sözde yatırımların devrini milletimiz, bu seçimde bitirdi. Zarar veren, doğasına, insanına fayda vermeyen, sadece cebindeki paraya göz diken anlayışı da bitirdi. Hatırlayın; ‘Kanal İstanbul'un ismini bile ağızlarına alamadılar. Çünkü, o, milletimiz için bir kabustu. İsmini anmamalarına rağmen, ‘Gündemimizde yok’ deyip, ‘İnsanımızı bu seçimde de aldatırız’ demelerine rağmen hem onları aldatamadılar hem insanımız aldanmadı hem de Kanal İstanbul denen ucubeye, o beton projesine ‘bay bay’ dedi insanımız; onu uğurladı. Onu artık gündeminden kaldırdı İstanbul'un. Bu bakımdan biz, İstanbul'u gerçekten yatırımlarımızla, ekonomik, toplumsal, çevresel risk ve tehditlere karşı güçlendiren işler yapıyoruz. Yatırımlarımızla, aynı zamanda toplumsal bütünlüğü, adalet duygusunu, dayanışmayı ve kardeşliğini güçlendiriyoruz.” diye konuştu.

MELEN BARAJI İÇİN İKTİDARA ÇAĞRI: GELİN BİRLİKTE DÜŞÜNELİM

İmamoğlu tasarruf çağrısı yaptı:

"Bu dönemde bütün dünyanın dikkate değer bir biçimde yatırımlarına özen gösterdiği bir kısım uygulama şartı olduğunu hatırlatmak değerli. Önümüz yaz, Türkiye'nin bir kısmında yine kuraklık hissi başladı, dönem dönem küçük yağmur geçişleri bile bizi mutlu ediyor. İstanbulumuzun 50 yıllık, 60 yıllık su sorununu çözdük diye tariflenen Melen Barahı konusunda hâlâ sorun çözülmesi. Orada kocaman çatlak bir gövdeyle inşaat duruyor. Nasıl düzeltileceği konusunda harekete geçilmiyor, bu olumsuzluğun bütün kurumlara iletildiğini ifade edeyim. Cevap bile yazılmıyor, yazılamıyor. Bu konuyu bizimle masada konuşsalar sorunu birlikte çözsek daha güçlü işler yaparız. Kurumların arasında bu soğukluğu sokan bir siyasi anlayıştır. O siyasi anlayışı bu seçimde her ne kadar yerel yönetimlerde uzaklaştırmışsak bile halen hükümetin bazı kanallarında aynı anlayış devam ediyor. Bunun insanlarımıza faydası yok, bundan vazgeçin, birlikte düşünelim, konuşalım."

1 MAYIS AÇIKLAMASI: SENDİKASIZ ÇALIŞAN KALMASIN

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı da kutlayan İmamoğlu, "Yarın işçinin ve emekçinin bayramı biz bu bayramı çok önemsiyoruz bayram tabii ki aynı zamanda bizim dertlenme günümüz, işçimizin emekçimizin derdine dertleneceğiz ve çözüm bulma konusunda bize düşen payıyla en üstün sorumluluğu üzerimize alacağız. Ama ülkemizde biliyoruz ki ne yazık ki işçinin emekçinin özellikle emeklinin derdi büyük. Biz dayanışmayı özellikle bizim özellikle emekli büyüklerimizin ama aynı zamanda toplumun her kesiminin yanından olacak şekilde bu yatırımların yanı sıra artırmayı da o insanlarımızın yanında olacağız. Sendikasız çalışan kalmasın. Biz sendikalı çalışan sayısını iki katına çıkardık" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN