İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında 28 polis memuru yaralandı

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında 28 polis memuru yaralandı

Saraçhane'de 1 Mayıs kutlamaları sırasında gerginlik yaşandı. Taksim'e yürümek isteyen grup, Unkapanı'ndaki Bozdoğan su kemerleri altında barikat kuran polislerle karşılaştı. Gösteriler sırasında 28 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurları hastanelerde tedavi altına alındı.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında gerilim yaşandı. Saraçhane'deki toplanma noktasından Taksim'e yürümek isteyen gruplar, Unkapanı'ndaki tarihi Bozdoğan su kemerleri altında polis tarafından kurulan barikatlarla karşılaştı. Polis, barikatı zorlamaya çalışan göstericilere biber gazı ile müdahale etti.

Kentte yapılan kutlamalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 42 bin 434 personel görev yaptı.

Saraçhane başta olmak üzere çeşitli noktalardan, bazı siyasi parti ve sendika üyelerinin de bulunduğu grupların Taksim Meydanı'na çıkması engellenirken, atılan taşlar ve bayrak sopalarıyla saldırıya uğrayan 28 polis memuru yaralandı.

Yaralı polis memurları hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu arada, Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 210 kişinin, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ndeki işlemleri sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN