Ayıplı ürün statüsünde yer alıyor: Karpuz kelek çıkarsa 20 bin TL kazanabilirsiniz

Ayıplı ürün statüsünde yer alıyor: Karpuz kelek çıkarsa 20 bin TL kazanabilirsiniz

Yaz meyvelerinin tezgahlarda yerini almasıyla birlikte kelek karpuz ve kavun şikayetleri arttı. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, olgunlaşmamış kelek karpuz ve kavunların "ayıplı ürün" statüsünde yer aldığını belirterek, "Satıcı iade veya değişimi kabul etmezse tüketici hakem heyetine başvurup, icra mahkemesine dilekçe verilebilir. Mahkeme sonrasında tüketici 20 bin lira civarında maddi, manevi tazminat kazanabilir." dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz meyveleri market, manav ve pazar tezgahlarını doldurdu. Karpuz ve kavun gibi yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri, görünüşleriyle iştah kabartsa da, son zamanlarda evde dilimlendiğinde renksiz ve tatsız çıkmaları nedeniyle tüketicilerin şikayetleri arttı.

9284855.jpg

KELEK KAVUN VE KARPUZ 'AYIPLI ÜRÜN' STATÜSÜNDE

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, olgunlaşmamış, "kelek" karpuz ve kavunların "ayıplı ürün" statüsünde değerlendirildiğini belirtti. Bozulma belirtisi olan meyve ve sebzelerin ayıplı ürün statüsünde yer aldığını vurgulayan Gündüz, bu durumlarda tüketicinin ürünün değişimini veya para iadesini talep edebileceğini belirtti.

9284856.jpg

PARA İADESİ VEYA DEĞİŞİM YAPILABİLİR

Gündüz, "Olgunlaşmamış meyve veya sebze pazarda, marketlerde satışa sunulamaz. Karpuz alıyorsunuz, kesildiğinde olgunlaşmamış olduğu görülüyor. Bu ürünü satıcıya bildirip, para iadesi ya da ürün değişimi yapabilirsiniz." dedi.

9284858.jpg
Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz

BİNLERCE LİRA TAZMİNAT KAZANILABİLİR

Tüketicinin, ürünü fotoğraflayıp, durumu satıcıya bildirmesi gerektiğini ifade eden Gündüz, satıcının iadeyi veya değişimi kabul etmemesi durumunda zabıta ile tutanak hazırlayıp kurumlara şikayet edilebileceğini söyledi.

9284857.jpg

Gündüz, "Tüketici hakem heyetine başvurup, icra mahkemesine dilekçe verilebilir. Mahkeme sonrasında tüketici 20 bin lira civarında maddi, manevi tazminat kazanabilir. Tüketicinin alışveriş fişi, tezgah ve olgunlaşmamış ürünün fotoğrafı delil sayılır." diye konuştu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN