Maaşlarla geçinmeye alışın, kredi kartında şok hamle geliyor! O karar sonrası kimsenin eli gitmeyecek

Maaşlarla geçinmeye alışın, kredi kartında şok hamle geliyor! O karar sonrası kimsenin eli gitmeyecek

Kredi kartına şok hamle geliyor! Maaşlarla geçinmeye alışmak gerekecek! O karar sonrası kimsenin eli kredi kartına gitmeyecek...

Geçtiğimiz yıl kredilerde %50 oranında bir artış yaşanırken, kredi kartlarındaki artışın bu oranın üç katına ulaştığını belirten Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, kredi kartlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini vurguladı. Baştuğ, tüketimin kontrol altına alınması gerektiğini ifade ederek, yıl sonunda enflasyonun baz etkisiyle %45 seviyesine ineceğini öngördü ve asıl mücadelenin bu noktadan sonra başlayacağını belirtti.

Baştuğ, kredi kartı faiz oranlarının oldukça düşük kaldığını ve bu durumun kredi kartı kullanımını artırdığını söyledi. 2023 yılına kıyasla bu yıl büyüme hızının yavaşladığını, ancak kredi kartlarındaki büyümeyi engellemek için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. "Geçen yılki büyüme büyük ölçüde tüketimden kaynaklandı. Bu durumun baskılanması, tüketimin düşmesi gerekiyor. Ülke olarak tüketimde sakinleşmeli, daha az tüketmeli ve büyümeyi farklı kaynaklardan sağlamalıyız" dedi.

Parasal Sıkılaşma ve Bireysel Krediler

Baştuğ, parasal sıkılaşma politikaları çerçevesinde bireysel kredilerde bankaların %2 büyüme sınırına dikkat çekerek, bu sınırın aşılması durumunda ciddi cezalar ödendiğini ve bankaların bu yüzden bu sınırı aşmamaya özen gösterdiğini hatırlattı. Bu yıl kredi talebinin artsa bile yüksek faiz oranlarıyla bu talebin baskılanacağını ifade eden Baştuğ, tüzel taraf için de benzer sınırlamaların olduğunu belirtti. "Ortalama enflasyonun %54-55 seviyelerinde tamamlanacağını düşünürsek, bunun çok altında bir kredi büyümesiyle yılı bitiririz diye düşünüyorum. Ancak hâlâ kredi kartlarıyla ilgili büyümeyi kontrol altına alacak önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz ve bekliyoruz" diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN