Manavdan aldığınız meyve sebze bu şekilde çıkarsa dikkat! 20 Bin TL alabilirsiniz

Manavdan aldığınız meyve sebze bu şekilde çıkarsa dikkat! 20 Bin TL alabilirsiniz

Manavdan aldığınız meyve sebze bu şekilde çıkarsa dikkat! O ürünler artık ayıplı ürün kategorisine alındı. Karşılığında tam 20 Bin TL alabilirsiniz…

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, olgunlaşmamış kelek karpuz ile kavunların artık ayıplı ürün statüsünde yer aldığını belirtti. Bu ürünleri alanlar ise durumu mahkemeye taşıdıkları taktirde 20.000 TL tazminat alabilecek. İşte detaylar…

Neşet Gündüz, market, manav ve pazarlarda iştah kabartıcı görünen fakat satın alınıp evde dilimlendikten sonra renksiz ve tatsız çıkan olgunlaşmamış kelek karpuz ile kavunun ayıplı ürün kategorisinde yer aldığını aktararak, tüketicinin mahkemeye şikayet etmesi halinde 20 bin TL tazminat alınmasının mümkün olduğunu belirtti.

ŞİKAYETLER ARTTI AYIPLI ÜRÜN STATÜSÜNE ALINDI

Yaz meyveleri, sıcaklıkların artmasıyla birlikte market, manav ve pazarlardaki yerini aldı. Özellikle karpuz ve kavun gibi sevilen meyveler, tezgahlarda iştah kabartıcı görüntüleriyle cezbediyor. Son zamanlarda, taze ve olgun görünümüne rağmen soyulduğunda bu meyvelerin renksiz ve tatsız çıktığına yönelik şikayetler de artmış durumda.

kelek-karpuzdan-20-bin-lira-kazanma.jpg

Gündüz, bozulma belirtisi olan meyve ve sebzelerin de ayıplı ürün sayıldığını aktararak, "Olgunlaşmamış meyve veya sebzeler pazarda ve marketlerde satışa sunulmamalı. Eğer karpuz kesildiğinde olgunlaşmamış olduğu görülürse, tüketici bu durumu satıcıya bildirip, para iadesi ya da ürün değişimi talep edebilir.

Tüketici, ürünün fotoğrafını çekip satıcıya bildirmeli. Manav veya pazar yerinde satıcı kabul etmezse, zabıta ile tutanak tutularak kurumlara şikayet edilebilir. Tüketici hakem heyetine başvurup, icra mahkemesine dilekçe verilebilir. Mahkeme sonucunda tüketici yaklaşık 20 bin lira maddi ve manevi tazminat kazanabilir. Alışveriş fişi, tezgah ve olgunlaşmamış ürünün fotoğrafı delil olarak kullanılır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN