Türk SİHA'ları ilk kez bir NATO ülkesine satıldı: 24 adet TB2'nin teslimatı tamamlandı

Türk SİHA'ları ilk kez bir NATO ülkesine satıldı: 24 adet TB2'nin teslimatı tamamlandı

Türk savunma sanayisinin gururu Bayraktar TB2 SİHA'lar, ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği ülkesi olan Polonya'nın envanterine girdi. 2021'de imzalanan anlaşma kapsamında toplam 24 adet TB2 SİHA'nın teslimatı tamamlandı.

Türkiye’nin savunma sanayiindeki başarısı bir kez daha dünya sahnesine çıktı. Baykar Makine tarafından üretilen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA), Polonya’nın envanterine girdi. 2021 yılında imzalanan ve 24 adet TB2 SİHA’yı kapsayan anlaşmanın son teslimatı tamamlandı. Bu gelişmeyle, ilk kez bir NATO üyesi ülke Bayraktar TB2 SİHA’larını kullanmaya başlayacak.

Bu gelişme, Türkiye'nin savunma sanayiindeki büyük atılımının ve yüksek teknoloji ürünlerinin uluslararası arenada giderek daha fazla kabul gördüğünün önemli bir göstergesi olarak görülüyor. Baykar Makina tarafından üretilen Bayraktar TB2 SİHA'lar, daha önce Ukrayna gibi birçok ülkede etkin bir şekilde kullanılmış ve büyük başarılar elde etmişti. Ancak bir NATO ve AB ülkesine yapılan bu satış, hem sembolik anlamı hem de Türkiye'nin savunma sanayindeki gücünü pekiştirmesi açısından büyük önem taşıyor.

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, bu önemli ihracatı sosyal medya hesabından duyurarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini dünya sahnesinde sergilemekten gurur duyduklarını ifade etti.

DÖRT AYRI PAKETİN TESLİMATI GERÇEKLEŞTİ

Polonya ile yapılan anlaşma kapsamında, her biri 6 adet hava aracı ve 3 adet yer kontrol istasyonundan oluşan 4 ayrı paketin teslimatı gerçekleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN