Yemeğe soğan koymak lüks sayılacak! Patates ve soğan fiyatlarına rekor zam: Altın gibi değerlendi

Yemeğe soğan koymak lüks sayılacak! Patates ve soğan fiyatlarına rekor zam: Altın gibi değerlendi

Yemeklerin vazgeçilmez lezzeti soğan da hayal olacak. Artan fiyatlara yetişemeyen üreticiler rakamları da teker teker arttırıyor. Patates ve soğan altın gibi değerleniyor. Nisan ayı ile birlikte market fiyatları artış gösterirken soğan ve patates fiyatlarına da rekor oranda zam geliyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayı kapsamında üretici ve market arasındaki fiyat farklarına dikkat çekti. Bayraktar Nisan ayında en çok zamlanan ürünün %73,8 ile kuru soğan olduğunu belirtirken %52 ile patatesin 2 sırada yer aldığını belirtti.

MARKET FİYATLARI ARTTI

TZOB raporunda yer alan bilgiler doğrultusunda Nisan ayı içerisinde 39 ürünün 22'sinde fiyat artışı 17'sinde ise Fiyat düşüşü yaşandığı belirtildi. Kuru soğan ve patates gibi temel gıda maddelerindeki fiyat artışları dikkat çekerken kuru incir limon ve karnabahar gibi ürünlerde de fiyat farkları dikkat çekiyor.

patates-sogan.jpg

Üretici ve market arasındaki fiyat farkları dikkat çekici bir noktaya ulaşırken kuru incir üreticide 115 TL'den satılırken markette fiyatı 441 TL'ye kadar yükseliyor. Benzer bir duruma baktığımızda ise limon, karnabahar ve patates gibi ürünlerde de önemli fiyat artışları olduğu belirtildi.

PATLICAN VE BİBER DE FİYAT DÜŞÜŞÜ

Nisan ayında üreticide yaşanan fiyat değişimleri de rapor içerisinde yer aldığı. Patlıcan ve sivri biber gibi ürünlerde üreticide yaşanan fiyat düşüşleri dikkat çekerken limon gibi bazı ürünlerde ise fiyat artışları yaşandığı görüldü.

patlican-biber.jpg

TZOB raporunda tarım girdi fiyatlarındaki değişimler dikkat çekti. Gübre ve yem gibi tarım girdilerindeki fiyat artışları çiftçilerin maliyetlerini etkileyen en önemli faktörler arasında görülüyor. Bu doğrultuda TZOB'nin Nisan ayına ilişkin verileri Türkiye'deki tarım ve gıda sektöründeki fiyat değişimlerini detaylı bir şekilde gözler önüne sermektedir. Kuru soğan ve patates gibi temel gıda maddelerindeki fiyat artışları tüketicilerin ve çiftçilerin dikkatinde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN