Bisiklet alanın arabası da oluyor! 5 vitesli, dört tekerlekli bisiklet tanıtıldı: Fiyatı gören şaka sanıyor

Bisiklet alanın arabası da oluyor! 5 vitesli, dört tekerlekli bisiklet tanıtıldı: Fiyatı gören şaka sanıyor

Bisiklet alanın arabası da oluyor! 5 vitesli, dört tekerlekli bisiklet tanıtıldı! Fiyatı gören şaka sanıyor! İşte özellikleri ve fiyatı...

Gloubos adlı Yunan girişimi, çevreciliği ve sportifliği bir araya getiren yeni taşıtlarıyla dikkat çekiyor. Orion ve Ilos adını verdikleri iki farklı tipteki dört tekerlekli elektrikli ve pedallı araçları piyasaya sürerek, şehir içi ulaşımda çözüm sunmayı hedefliyor.

Orion, şehir içi ulaşımda işe gidip gelmek için tasarlanmış bir araç olarak öne çıkıyor. Metal çerçeve üzerine kenarları açık kompozit gövdeyle inşa edilen araç, 250 Watt motor gücüyle 25 km/h hıza ulaşabiliyor. 20 Ah gücündeki lityum iyon bataryası sayesinde pedal destek seviyesine bağlı olarak 50 km'ye kadar menzil sunabilen Orion'un çatısına isteğe bağlı olarak güneş paneli monte edilebiliyor. Ön tekerleklerdeki süspansiyonlu dağ bisikleti çatalları ve hidrolik disk frenler, sürücüye konforlu bir sürüş deneyimi sağlıyor.

e-bike Gloubos Orion

Orion'da geleneksel yan aynalar yerine akıllı telefon boyutundaki iç ekranlara bağlı küçük harici kameralar kullanılıyor. Aracın diğer özellikleri arasında 5 vitesli otomatik aktarma organı, LED aydınlatma sistemi, LCD ekranla hız ve pil seviyesi bilgilerini gösterme gibi özellikler bulunuyor. Toplam ağırlığı 105 kg olan Orion'un küçük bir arka bölmesi yük taşıma imkanı da sunuyor.

Diğer bir model olan Ilos ise özellikle kargo taşımacılığı için tasarlanmış. 180 kg'a kadar yük taşıma kapasitesine sahip olan Ilos'un yük bölmesi 107 cm x 80 cm boyutlarında. İstenildiği takdirde kargo bölümü kapalı kargo kutusuyla değiştirilebiliyor. Ilos'ta çift batarya ve gerçek dikiz aynaları bulunuyor. Toplam ağırlığı 155 kg olan Ilos, Orion'a göre bir miktar daha ağır ancak daha fazla yük taşıma kapasitesine sahip.

Ellinaras-samodelkin: the result is impressive - Athens News

Orion için 7.799 euro, Ilos için ise 11.599 euro fiyatla Gloubos'un web sitesinde satışa sunulmuş durumda. Bu yenilikçi taşıtlar, şehir içi ulaşımda çevreci ve pratik bir alternatif sunarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN