Ebru Ceylan Cannes Film Festivali jürisinde

Ebru Ceylan Cannes Film Festivali jürisinde

İki hafta sonra başlayacak 77. Cannes Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı. Kış Uykusu, Ahlat Ağacı ve Kuru Otlar Üstüne gibi yapımların senaristlerinden olan Ebru Ceylan, jüri üyelerinden biri oldu.

Bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 77. Cannes Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu. Festivali jüri başkanlığını son olarak "Barbie" filmini yöneten Greta Gerwig üstlenecek.

Dolunay Katilleri'nin yıldızı Lily Gladstone, Fransız oyuncu Eva Green, Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki, İspanyol yönetmen ve senarist Juan Antonio Bayona, İtalyan oyuncu Pierfrancisco Favino, Japon yönetmen Kore-eda Hirokazu ve Fransız oyuncu ve yapımcı Omar Sy jüri üyeleri arasında yer alacak.

NTV'de yer alan habere göre; Altın Palmiye ödüllü 2014 yapımı Kış Uykusu filminin senaristlerinden biri olan Ebru Ceylan da Cannes'da jüri görevini üstlenecek.

EBRU CEYLAN KİMDİR?

Kış Uykusu'nun (2014) ortak yazarlarından olan 48 yaşındaki Ceylan'ın ilk kısa filmi Kıyıda, 1998 yılında Cannes Film Festivali Kısa Film Yarışması'na seçildi.

Ebru Ceylan, eşi Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak (2002) ve İklimler (2006) gibi ilk filmlerinde oyuncu ve sanat yönetmeni olarak görev aldı.

Ebru Ceylan, Üç Maymun (2008), Bir Zamanlar Anadolu'da (2011), Kış Uykusu (2014), Ahlat Ağacı (2018) ve Kuru Otlar Üstüne (2023) filmlerin ortak senaristliğini yaptı.

Ebru Ceylan, Merve Dizdar'a Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran Kuru Otlar Üstüne filminin de senaristlerinden.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN