Ankara'da yer alıyor ama kimse bilmiyor! Yılların tarihi burada: Keşfedilince herkes akın edecek

Ankara'da yer alıyor ama kimse bilmiyor! Yılların tarihi burada: Keşfedilince herkes akın edecek

Bu saklı tarih Ankara’da yer alıyor ama kimse bilmiyor. Keşfedilmeyi bekleyen Ankara’nın bu gizli cenneti, tarihi yapısı ile gidenleri büyülüyor…

Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan, Ankara Kızılcahamam ilçesindeki Mahkemeağcin yer altı şehri, içerisinde yer alan kilise, manastır ve sayısız mağaralarıyla dikkat çekiyor.

TARİHLE DOLU BİR YER

Kızılcahamam’a bağlı Mahkemeağcin Köyü, içerisinde barındırdığı gizli tarihi yapısıyla herkesi şaşkına çevirdi. Köye ismini de veren Mahkemeağcin yer altı şehri, 7 ile 8’inci yüzyıldan günümüze uzanan kilise, manastır ve sayısız mağarayla dikkat çekiyor.

yeni-proje-6-001.jpg

Köyde yaşayan Recep Çankaya isimli vatandaş, Mahkemeağcin Yer Altı Şehri ile ilgili şunları söyledi:

“Geçmiş medeniyetlere ait ‘haç’ işaretleri var. Kaya yapısı Kapadokya’yı andıran bir yapısı var. Kolay oyulabilen kayalar, zamanında savaşlardan sakınmak için buralar yerleşim yeri olarak kullandıklarını biliyoruz. Bu tepenin altı komple bu şekil mağaralardan oluştuğu söyleniyor ama zaman içerisinde çökmelerden dolayı birçok yeri kapanmış.”

yeni-proje-4-002.jpg

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ZİYARETİNDE

Mağaranın uzun zamandır bakımsız olduğunu belirten Çankaya, “Zamanında köylüler burada çeltik ile uğraşıyormuş. Yani pirinç ekiyorlarmış. Otlarını getirip bu mağaralara atmışlar. Benim geldiğimiz zamanlar neredeyse bir metre boyunca çeltik otları vardı. Hayvanlarını koymuşlar buraya zamanında.

yeni-proje-7-001.jpg

Taş örmüşler ve kapı yapmışlar. Kayalar parçalanmış ve düşmüş. Belediye burayı bir program dahiline aldı ama henüz bir gelişme yok. Yapılsa tabii çok iyi olur buralar.

yeni-proje-5-001.jpg

Temizlense ve düşen kayalar kaldırılsa turistik açıdan güzel olur ama artık o yetkililerin işi. Yerli turistler geliyor. Yabancı turist geçen sefer geldi ve gezdiler” dedi.

yeni-proje-3-002.jpg

Mahkemeağacin Köy sakinleri ise yetkililerin bu kıymetli yer altı şehrine sahip çıkmasını ve gerekli tedbirlerini almasını bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN