Başkan Posbıyık, sahildeki çalışmaları denetledi

Başkan Posbıyık, sahildeki çalışmaları denetledi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kasım ayında yaşanan felakette büyük zarar gören sahilde yapılan çalışmaları yerinde denetledi, Ereğli halkının yaz ayında sahilden en iyi şekilde yararlanabilmesi için çalışmaların kesintisiz devam etmesini istedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve ilgili teknik ekiple sahilde yapılan çalışmaları yerinde denetledi, son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa yürütülen ve 3 aşamaya ayrılan proje kapsamında Kdz. Ereğli halkının eskisinden daha güzel muhteşem bir sahile yaz ayına kadar kavuşması için tüm birimlere çalışmaları artırma talimatı veren Başkan Posbıyık, sel ve fırtına felaketinde zarar gören mezarlıklar ve plajlardaki eksikliklerin de bir an evvel giderilmesi için ilgili müdürlüklerden son durum hakkında bilgi aldı.

Başkan Posbıyık, incelemelerinin ardından şunları söyledi:

“Sahilde hasarlı alanların yaklaşık 4’de 3’ünü eski haline getirdik. Ancak karaya vuran geminin denizden çıkartılması zaman aldığı için bu bölgelerde biraz geciktik. İlgililer bilgi verdi, Oda son aşamaya geldi. Beton işleri bittikten sonra çimleme işlerine geçeceğiz. Bizim yaptığımız halkımızın yaz aylarında rahat bir şekilde dolaşabilmesi için Ereğli Belediyesi olarak bir çalışma yapıyoruz. İlerleyen zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden projelerimiz gelecek. Bazı bölgelere değişik versiyonlarda çalışmalar yapılacak. Eskisinden çok daha çağdaş hale gelecek. İBB ile ilişkilerimiz devam ediyor. Birlikte yaptığımız protokolün İBB Hukuk Komisyonundan geçmesini bekliyoruz. Geçtikten sonra İBB ekipleriyle buraya gelecek. Bizim ondan evvel yaz aylarında vatandaşlarımızın mağdur olmaması için mevcudu eski haline getirmek için gayret ediyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmaya devam.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN