Kışın yağmayan kar nisanda geldi! İnsan boyunu bile aşıyor: O ilimize 6 metre kar yağdı

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanıyor. Ancak o ilimizde durum bambaşka! Kışın yağmayan kar nisanda geldi! Kar kalınlığı insan boyunu aştı! Yoğun kar yağışı devam ediyor...

Yurdun birçok yanında sıcaklık rekorları kırılırken o ilimizde çok farklı bir manzara yaşanıyor. Kşın yağmayan kar resmen nisan ayını beklemiş. Lapa lapa kar yağışının ardından kar yüksekliği 6 metreyi aştı.

KAR KALINLIĞI 6 METREYİ AŞTI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Doski Vadisi'nde 6 metreyi aşan yoğun kar yağışı nedeniyle yapılan çalışmalarda tünellere benzer yollar oluştu.

Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekipleri, ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Doski Vadisi'nde yer alan Mergezer ve Varkevik üs bölgeleri yolunda karla mücadele çalışması başlattı. Kar kütlelerinin yer yer 6 metreyi bulduğu alanda ekipler, kepçe kullanarak açamadıkları alanlarda ekskavatör ile çalışmalarını sürdürdü.

Bölgedeki tünel benzeri yollar, bölge halkı ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanırken, bazıları bu eşsiz manzaraları fotoğraflamak için sıraya girdi.

Karla mücadele ekipleri, bölgedeki çalışmaların devam edeceğini belirterek, nisan ayında Yüksekova'nın birçok bölgesinde karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.