Cehalet ve kalıcı fakirlik...

Tekrar edeyim. AK Parti bir “Taban Sınıf” partisidir. Nasıl ki Turgut Özal “Orta Sınıf” partisi ve lideri iken Recep Tayyip Erdoğan Özal’ın tam tersi bir “Taban Sınıf” lideridir.

Taban sınıf derken burada emekçi vs kastedilmiyor. Mesela Prof. Dr. ile mesleğe yeni giren doktor arasında maaş farkı da azdır. Orta sınıfın üstünden alarak taban sınıfı besleme ana politikadır. Vergiler vs ağırlıklı olarak orta sınıf üzerindedir.

“Taban Sınıf” dediğinizde orada teknoloji de durur. Nitekim Türkiye’nin teknoloji seviyesi 2007 yılından beri yatay kalmıştır. Üst teknoloji ise gerilemektedir.

tablo1.jpg

Cehaletin hakim olduğu yerde teknoloji durduğu gibi maaşlar da artmaz. Hem çalışanın maaşı artmaz hem de emeklinin maaşı artmaz. Kısaca fakirlik ve yoksulluk kalıcı olarak yerleşir ve toplum giderek çöker.

tablo2.jpg

Ama daha ilginci şudur: Taban sınıf yoksulluğa mahkum edilirken birileri pastayı silip süpürür. Onların keyifleri iktidarla beraber çok yerindedir.

Biraz şikayet eden olursa derhal Diyanet devreye girer ve camilerde fakirliğin erdeminden bahsedilir. Yetmez ise iktidar Vatan-Millet-Beka gibi söylemlerle kalıcı fakirliğin üstünü örter.

Zenginlere işlemeyen bu söylem ile taban sınıf ölümüne yaşar gider ama evlatlarının da geleceğini yok ederler. Türkiye’de hayat maalesef bu kısır döngü içinde geçip gidiyor.

tablo3.jpg

YORUMLAR (53)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
53 Yorum