Limonatacıların sır gibi sakladığı limonata tarifi! Asla acılık olmuyor: Ustaların tarifi bardak bardak içirecek

Limonatacıların sır gibi sakladığı limonata tarifi! Asla acılık olmuyor: Ustaların tarifi bardak bardak içirecek

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte serinletici içecek arayışları da hız kazandı. Kavurucu sıcaklarda serinlemenin en doğal ve sağlıklı yolu, ev yapımı limonata. Basit malzemelerle kısa sürede hazırlanabilen bu içecek, hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir seçenek sunuyor.

Ev yapımı limonata, sadece birkaç malzemeyle hazırlanan ve damaklarda iz bırakan bir lezzet. Geleneksel tariflere sadık kalınarak yapılan limonata, sağlıklı içeriği ve doğal aromasıyla dikkat çekiyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir limonata tarifi:

MALZEMELER

10 adet limon

2 su bardağı toz şeker

5 su bardağı içme suyu

1/2 demet nane

2 su bardağı buz

maxresdefault-001.jpg

YAPILIŞI

  • Bol suda yıkadığınız 10 adet limonun kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin.
  • Kabuğu rendelenmiş dört adet limonu ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Kalan limonları küçük parçalar halinde dilimleyin.
  • 2 su bardağı toz şeker ve taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın.
  • Rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun.
  • Nane yapraklarını da ekleyin.
  • Özünün çıkması için bu karışımı tel bir süzgeç yardımıyla bir kaseye süzün.
  • 5 su bardağı içme suyunu ekledikten sonra limonatayı buzdolabında soğutun.
  • 2 su bardağı buz ilavesiyle karıştırdıktan sonra limonatanız hazır.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN