ABD’den işgal altındaki Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık yeni yardım

ABD’den işgal altındaki Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık yeni yardım

ABD’li yetkililer, Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık yeni silah ve teçhizat yardımı yapacaklarını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık yeni silah ve teçhizat paketi duyurdu. Yapılan açıklamada yeni paketin içerisinde, Patriot hava savunma sistemleri ile karadan havaya füze sistemleri, Stinger uçaksavar sistemleri, yüksek mobiliteli topçu roket sistemleri, zırhlı araçlar, tank ve silah mühimmatı ile çok sayıda askeri teçhizatın yer aldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yapılacak silah yardımı ile ilgili , “Bugün ABD, Ukrayna'nın cesur halkını desteklemek için 400 milyon dolarlık silah ve teçhizat paketini duyurdu. ABD, Rusya'nın saldırganlığına karşı mücadelede Ukrayna'nın yanında olmayı sürdürecek” dedi.

‘HAVA SALDIRILARINA KARŞI KORUYACAK’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yeni açıklanan paket ile ilgili teşekkürlerini dile getirerek, “Joe Biden’a minnettarım. Bu zamanında ve hayati önem taşıyan ABD yardımı, sivil hayatların kurtarılmasına ve ön saflardaki Ukraynalı savaşçıların güçlendirilmesine yardımcı olacak” dedi.

Zelenskiy ayrıca, “Bu aynı zamanda şehirlerimizi ve topluluklarımızı Rusya'nın Ukrayna'nın kritik altyapı ve enerji tesislerine yönelik devam eden hava terör saldırılarına karşı daha iyi korumamıza da olanak tanıyacak. ABD, Ukrayna'yı destekleme konusundaki liderlik rolünü sürdürüyor ve bu, tarihi bir öneme sahip” şeklinde ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN