Görev tamam! ABD'nin uçak gemisi Japonya'dan ayrıldı

Görev tamam! ABD'nin uçak gemisi Japonya'dan ayrıldı

Hint-Pasifik bölgesinde uluslararası hukukun korunması için konuşlandırıldığı bildirilen ABD'ye ait uçak gemisi USS Ronald Reagan’ın 9 yıl süren görevinin ardından Japonya'dan ayrıldığı bildirildi.

ABD'nin nükleer güçle çalışan uçak gemisi USS Ronald Reagan, 2015'te başladığı görevinin sona ermesinin ardından Japonya başkenti Tokyo'daki Yokosuka Donanma Üssü'nden ayrıldı.

Geminin komutanı olan Yüzbaşı Daryle Cardone, gemi ve mürettebatının uluslararası hukukun üstünlüğünü koruması, ayrıca serbest ve açık Hint-Pasifik bölgesi için konuşlandırıldığını belirtirken, Japonya'yı mürettebat için "ikinci yuva" olarak niteledi.

ABD'nin Tokyo Büyükelçisi Rahm Israel Emanuel, Hint-Pasifik'i güvenli ve istikrarlı tutmadaki fedakarlıkları ve özverileri dolayısıyla gemi mürettebatını tebrik etti.

ÇİN VE KUZEY KORE’YE KARŞI DEVRİYE ATIYORDU

Ekim 2015'te Yokosuka'ya demirleyen uçak gemisi, Çin'in Hint-Pasifik'te artırdığı nüfuzu ve Kuzey Kore'nin nükleer ve füze tehditleri karşısında bölgede devriye görevi yaptı.

Nükleer güçle çalışan gemi, Mart 2011'deki deprem ve nükleer felaket sonrası Japonya’ya düzenlenen Tomodachi Operasyonu’nda (Arkadaş Operasyonu) görev almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN