Türkiye'de üretiliyor, Araplara satılacak! Gayrimenkule yatırım yapıyorlardı... Artık bunları da alacaklar

Türkiye'de üretiliyor, Araplara satılacak! Gayrimenkule yatırım yapıyorlardı... Artık bunları da alacaklar

TÜRAP, Arap iş insanlarını tarım ve sanayi sektörlerine çekmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki Türkiye’nin ürettiği bu makineler Araplara satılacak. İşte detaylar…

Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) Genel Başkanı Sabuhi Attar, Arap iş insanlarının genelde gayrimenkule yatırım yapmaya meyilli olduklarının fakat onları tarım ve sanayi sektörlerine de çekmeye çalıştıklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Attar, dernek ve Turabexpo Fuarcılık işbirliği ile 5-6 Haziran tarihlerinde İstanbul’da Türk-Arap Ekonomi Zirvesi ile 10. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’yla 8. Türk-Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı’nı eş zamanlı olarak gerçekleştireceklerini belirtti.

Zirve ve fuarlarda yaklaşık 1000 kişilik iş insanına ev sahipliği yapacaklarını söyleyen Attar, etkinliklerin ikili işbirlikleri ve ortak yatırımları canlandıracağına inançlarının sonsuz olduğunu vurguladı.

yeni-proje-3-002.jpg

TÜRKİYE’NİN ARAP COĞRAFYASINA İHRACATI ARTIYOR

Attar, Türkiye’nin Arap coğrafyasına yaptığı ihracatta artış olduğunu söyleyerek, "Güzel rakamlara ulaştık. Baharat Yolu’nun önemi arttı. Cumhurbaşkanımız da geçen ay bu konuyla ilgili toplantılar yaptılar. İnşallah bu projeyle ilgili biz de çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Gıda ürün ve teknolojilerinin Arap ülkeleri için büyük önem taşıdığını söyleyen Attar, bu alanda bir sanayileşme çabası içinde olduklarını belirterek, "Onların ihtiyaç duyduğu makineler Türkiye’de üretildiği için gıda teknolojisi buluşması çok önemli." Şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN