8 saat boyunca pişiyor, kuzu etinden çok tüketiliyor! Gece fırına giriyor sabah yok satıyor!

8 saat boyunca pişiyor, kuzu etinden çok tüketiliyor! Gece fırına giriyor sabah yok satıyor!

Oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Türkiye, birbirinden farklı lezzetlerle herkesi mest ediyor. Yerli vatandaşların yanı sıra yabancıların da rağbet ettiği Bu ürünler birçok kişinin de favorisi oluyor. 8 saat boyunca pişiriliyor kuzu etinden daha çok tüketiliyor. Gece fırına giriyor sabah tezgahı çıktığı gibi tükeniyor. İşte 50 yıllık ustanın durmadan yaptığı o lezzet…

Osmanlı kültürüne ait bir yemek olarak hayatımızın içerisinde yer alan hindi boynu eti 8 saat boyunca pişirilerek servis ediliyor. Konya'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan hindi boynu etinin kuzu etinden daha çok tercih ediliyor haftada 2 kez köz ateşinde 8 saat boyunca pişiriliyor. 15 yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve günümüzde varlığını sürdüren bu lezzet Konya'da dede mesleği fırıncılığı 50 yıldır sürdüren Mustafa Ortaabacı tarafından haftada bir gün olmak üzere yapılıyor.

Gece saatlerinde köz ateşine gönderilen hindi boyunları yaklaşık 8 saat boyunca pişiriliyor sabah saatlerinde dinlendirelim erken saatlerde tüketiliyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu lezzet sabahın erken saatlerinde tükeniyor.

KUZU ETİNİ SOLLADI GEÇTİ

Yağsız ve çok lezzetli bir et olarak bilinen hindi boynu etine günümüzde muhteşem bir lezzete dönüştüren Mustafa Ortaabacı, cuma günleri sunduğu hindi etinde taleplere yetişemediğini söyledi. Talebin fazla olması durumunda Haftanın 2 günü yaptıklarını belirten Ortaabacı, “Burada 81 ilden gelen kamyoncu abilerimiz ve buradaki esnaf kardeşlerimiz bu nasıl bir lezzet diye merak edip yiyorlar, sonra hayran kalıyorlar kuzu eti lezzetinde diye. 7 ila 8 saat arasında fırında piştikten sonra gündüz kebap yağı suyu ile sunuma hazırlıyoruz." dedi.

SAATLERCE PİŞİRİLİYOR

81 ilden talep gören bu lezzeti bazı zamanlarda haftada 2 gün olarak çıkarıldığını dile getiren Ortaabacı, çoğunlukla cuma günleri yaptıklarını talep olması durumunda haftanın bir günü daha çıkarttıklarını aktardı. Hindi boyuna etinin kalın olması nedeniyle 7 saat boyunca fırında piştiğini belirten Ortaabacı, yıkama işleminden geçen etlerin gece saat 12 gibi fırına girdiğini sabah piştikten sonra çıktığını ifade etti. Bu lezzeti kebap yağı ile birlikte yaptıklarında ayrı bir lezzete dönüştüğünü ifade eder 50 yıllık usta, “Biz bunu müşterimize söylemesek bile kuzu eti niyetinde olan müşterilerimize verdiğimiz zaman lezzetine bakınca bu gerçekten hindi eti mi diye şaşıran çok oluyor. Ayrı bir damak lezzeti sunduk Konya'mıza." şeklinde konuştu.

NE ŞEKERİ YÜKSELTİYOR NE DE KOLESTEROLÜ…

Birçok yaş grubu tarafından tercih edilen bu lezzeti gençler tarafından da sıklıkla tüketildiğini ifade eden Ortaabacı, lezzet ve etin kalın olmasına şaşırdıklarını aktardı. Olumlu yorumlar aldığını ifade eden Mustafa Ortaabacı, müşterilerin doyurucu olması nedeniyle tercih ettiğini belirtti. Yağsız olması nedeniyle Şeker, kolesterol ve tansiyon hastaları için de yararlı olduğunu ifade eden Ortaabacı, hindi boynunun porsiyonunun 140 TL'den satıldığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN