Milli mücadele ruhu 105 yaşında!

Milli mücadele ruhu 105 yaşında!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıp, Milli Mücadele'nin ilk adımını atmasının üzerinden tam 105 yıl geçti. Anıtkabir ve Samsun başta olmak üzere yurdun dört bir yanından coşkulu kutlamalar yapılıyor. İşte dakika dakika yurtta yaşanan gelişmeler...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin 81 ilinde coşku ile kutlanıyor. Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’ndaki törenle başladı. Yurdun dört bir yanında al yıldızlı bayrak dalgalanıyor...

İşte dakika dakika yurtta yaşanan duygusal anlar...

11.31: SAMSUN'DA 19 MAYIS YARI MARATONU YAPILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

yeni-proje-2-001.jpg

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

yeni-proje-1-001.jpg

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

yeni-proje-001.jpg

10.30: ATATÜRK’Ü TEMSİL EDEN BAYRAK KARAYA ÇIKTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk’ün Samsun’a ayak basışını temsil eden Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarıldı.

yeni-proje-3-001.jpg
Samsun

Burada 2 denizci ve 2 karacı asker ile birlikte 1 denizci subay, 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, Samsun Valisi Orhan Tavlı nezaretinde 5 izciye teslim edildi.

yeni-proje-4-001.jpg

Atatürk’ün Samsun’a ayak basışını temsil eden Türk bayrağının arkasında toplanan protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ana programı kutlamalarının yapılacağı İlkadım Atletizm Sahası’na kadar yürüdüler.

10.20: MSB’DEN 19 MAYIS MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla videolu mesaj yayımladı. Mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine yer vererek, “‘Gençler! Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır’ diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz” ifadeleri kullanıldı.

09.59: ÖZGÜR ÖZEL'DEN 19 MAYIS VİDEOSU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından 19 Mayıs sebebiyle videolu bir mesaj paylaştı. Özel, paylaşımına “19 Mayıs 1919'da atılan o ilk adımın izinden, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak yürüyor ve mücadele ediyoruz..." notunu düştü.

09.58: BURSA'DA AY YILDIZLI MANGALLA 19 MAYIS KUTLAMASI

Bursa’da 600 genç Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği uçuş günleri etkinliğinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Uludağ Üniversitesi Havacılık Kulübü ve Nilüfer Belediyesi’nin etkinliğinde gençler Fadıllı köyünde bir araya geldi. Zirveden paraşütle atlayan gençler renkli görüntü oluşturdu. Yaptığı etkinlikler ve şovlarla ünlenen ciğerci Ali Koçak da gençlere ay yıldızlı mangalda yaptığı ciğerleri ve kebapları ikram etti. Ali Koçak, sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceklerini ifade etti.

yeni-proje-3.jpg
Bursa'da 19 Mayıs kutlamaları

09.41: GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK'TAN ANITKABİR ZİYARETİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla temsilci gençler ve sporcularla birlikte Anıtkabir’i ziyaret ediyor.

yeni-proje-2.jpg

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Milli mücadelenin meşalesini yakmanızın üzerinden 105 yıl geçti. Gençlerimiz kendilerine emanet edilen bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için var gücüyle çalışırken biz de onları güçlü imkanlarla destekliyoruz. Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda dünyaya iz bırakan, öncülük eden gençlerimizle omuz omuza vererek emanetinize sadakatle sahip çıkacağız. Gençlerin en büyük ilham kaynağı köklerinden gelen güçtür. Tüm kahramanları rahmetle anıyorum, ruhunuz şad olsun.' dedi.

yeni-proje-1.jpg
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

09.00: ERDOĞAN'DAN 19 MAYIS MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 Mayıs ruhu, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Zorluklara karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla hep beraber mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir." dedi.

yeni-proje.jpg

08.22: KAPADOKYA'DA BALONLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA HAVALANDI

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde bu sabah havalanan sıcak hava balonlarının sepetlerine, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Türk bayrakları asıldı. Balonlar, yerli ve yabancı turistler bindikten sonra havalandı. Kapadokya semalarında, balonlar ile yaklaşık 1,5 saat Türk bayrağı dalgalandırıldı. Yüzlerce turist, sıcak hava balonlarının oluşturduğu manzarada fotoğraf çekildi.

Balon pilotu Hakan Kaya, "Yaklaşık 13 yıldır uçuyorum. Her özel günde olduğu gibi 19 Mayıs'ta da bayraklarımızı asacağız. Atatürk'e, gençliğe bu bayramı hediye ettiği için teşekkür ediyoruz. Uçuş esnasında 4 bin kişi uçacak. Her zamanki gibi heyecanlıyız" dedi.

07.40: VAN'DA MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Van’ın Çatak ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında meşaleli yürüyüş yapıldı.

yeni-proje-4.jpg
Van'ın Çatak ilçesinde 19 Mayıs kutlaması

Çatak İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organize ettiği meşaleli yürüyüş, hükümet konağı önünde başladı. Askeri personeller, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ve meşaleler ile sloganlar atarak yürüyüşe katıldı. Kalabalık, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile askeri personelin marşları eşliğinde Atatürk ve Mareşal Fevzi Çakmak caddelerinde yürüyüş yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN