Sinemalarda 5'i yerli 11 film vizyonda! İçimizdeki yaralı çocuğu yeniden keşfe davet

Sinemalarda 5'i yerli 11 film vizyonda! İçimizdeki yaralı çocuğu yeniden keşfe davet

Sinemalarda beşi yerli 11 yeni film vizyonda. Filmlerde, Amerikalı oyuncu John Krasinski’nin yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı ‘Hayali Arkadaş’ öne çıkıyor. Krasinski filminde annesinin ölümünün ardından hayali arkadaşlarına sığınan 12 yaşındaki ciddi bir kız çocuğunun yaşadığı travmayı fantastik bir evrene taşıyor. Seyircisini çocukluğu, hayatı ve ilişkileri üzerine düşünmeye davet eden film aile boyu izlenebilecek yürek ısıtan bir hikaye.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bu hafta komediden korkuya, bilim kurgudan animasyona beşi yerli 11 yeni yapım izleyiciyle buluşacak. Filmlerde, ‘Jack Ryan’ karakteriyle tanınan Amerikalı oyuncu John Krasinski’nin Paramount için yazdığı, yönettiği, yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde yer aldığı ‘Hayali Arkadaş’ (Imaginary Friends) öne çıkıyor. Oyuncu kadrosunda Ryan Reynolds, Cailey Fleming, Phoebe Waller-Bridge, Fiona Shaw, Lou Gossett Jr ve Steve Carell gibi oyuncuların rol aldığı yapımda George Clooney, Jon Stewart, Amy Schumer, Bradley Cooper, Maya Rudolph ve Emily Blunt gibi yıldızlar da hayali karakterleri seslendiriyor. Annesini kanser nedeniyle kaybeden, 12 yaşında oldukça ciddi bir kız çocuğu olan Bea’nin hayali arkadaşlarıyla olan hikayesini merkeze alan filmde Krasinski baba rolünü canlandırıyor. Krasinski, nazik yaratıklarla dolu fantastik filminde yetişkin izleyicileri çocukluklarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor, büyük bir kaybın ardından hayali bir dünya yaratmanın gerçek dünyanın zorlu mücadelelerine karşı dirençli olmanın bir yolu haline geldiğini anlatıyor. İzleyicisinin yüreğini ısıtacak film aile boyu da izlenebilir.

YURT

Yerli yapımlarda ise Nehir Tuna’nın geçen ay İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülüne layık görülen ‘Yurt’ filmi öne çıkıyor. Dram türündeki yapım 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’in yaşadıklarına odaklanıyor. Doğa Karakaş, Tansu Biçer, Can Bartu Aslan ve Ozan Çelik’in başrolünde yer aldığı film, Türkiye’deki 1990’ların sonunda yaşanan siyasi kutuplaşmanın atmosferinde geçiyor.

17kr02yurt.jpg

YETER ARTIK

'Kadına Şiddete Hayır’ ve ‘Başka Özgecan’lar Ölmesin’ sloganlarını afişine taşıyan dram türündeki film sosyal sorumluluk projesi kapsamında izleyiciyle buluşuyor. Başrolleri Feyza Aydın Kılıç, Deniz Oral ve Aleyna Kılıç’ın paylaştığı, Murat Kuşçu’nun yönettiği film, kocasının şiddetine maruz kalan bir kadının hikayesi ile kadına şiddet sorununa dikkat çekiyor.

17kr02yeter.jpg

DÜNYA MALI-EKSİ BİR

Uygur Akkaya’nın yönetmen koltuğunda oturduğu film Barnabas İncili’ni çalmayı planlayan Haluk’un komik maceralarını izleyiciye aktarıyor.Berk Hakman, Erkan Köse ve Asena Tuğal’ın başrolleri paylaştığı filmin müziklerinde ise Alper Atakan ve Hande Yener imzası var.

ECLİPSE

İpek Kent ve Efe Öztezdoğan’ın yönetmenliğini paylaştığı belgesel film, spor tutkunlarına hitap ediyor. Filmde 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandığı halde Kovid-19 salgını sebebiyle Tokyo’ya gidemeyen beş jimnastikçinin yaşadıkları anlatılıyor.

ÜÇ SİLAHŞÖRLER: D’ARTAGNAN

Aksiyon ve macera sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen filminin yönetmen koltuğunda Martin Bourboulon oturuyor. François Civil, Vincent Cassel ve Romain Duris gibi oyuncuların yer aldığı yapım, bir kadını kaçırılmaktan kurtarmaya çalışan genç D’Artagnan’ın cesaretini işliyor.

BİRADER

Mısır yapımı aksiyon türündeki filmin yönetmen koltuğunda Karim El Sobky oturuyor. Amr Youssef, Mohamed Mamdouh ve Amina Khalil gibi oyuncuların yer aldığı film, Dr. Yusra’nın hırsızlık planının başında duran İsmail ve Hegazy’nin sürükleyici ve komik hikayesini izleyiciye aktarıyor.

TOMBUL MOMBUL TAKIMI SIRT SIRTA

Çocukları bu hafta sinemalara davet eden animasyon türündeki filmin yönetmenliğini Tania Vincent ile Ricard Cusso paylaştı. Film çocukları büyük bir tehlike ile karşı karşıya olan şehrini kurtarmak için zorlu bir maceraya atılan Combat Wombat’ın hikayesiyle buluşturuyor.

17kr02tombul.jpg

DİŞİ BİR İNTİKAM HİKAYESİ

Beyazperdede korku türünü sevenleri bu hafta biri yerli 3 film bekliyor. Ahmet Arslan’ın yönettiği ‘Alem-i Cin 5: Azap’, babasının ölüm haberiyle memleketine giden Aslı’nın köyünde başına gelenleri anlatıyor. Filmde Özcan Varaylı, Levent Çakır ve Merve Özel rol alıyor. ABD yapımı ‘Becky’nin Gazabı’ filmi Matt Angel ve Suzanne Coot yönetti. Lulu Wilson, Seann William Scott ve Gabriella Piazza gibi oyuncuların rol aldığı film, hayatı alt üst olan genç bir kadının intikam hikayesini işliyor. Yönetmen Renny Harlin’in korku üçlemesinin ilk bölümü ‘Ziyaretçiler: Bölüm 1’ yolculuk sırasında arabaları bozulduğu için geceyi şehirden uzakta bir evde geçiren çiftin yaşadığı korku dolu anları aktarıyor. Filmde Madelaine Petsch, Rachel Shenton, Gabriel Basso ve Froy Gutierrez rol alıyor.

17kr02beck.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN