Citroen C4 ve e-C4 Türkiye’ye Mayıs 2021’de gelecek

Citroen C4 ve e-C4 Türkiye’ye Mayıs 2021’de gelecek

Avrupa sene sonunda satışına başlanacak olan Citroen C4 ve e-C4 Türkiye’ye Mayıs 2021’de gelecek. Elektrikli yeni e-C4, C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, e-Jumpy and e-SpaceTourer modellerinin ardından markanın elektrikliye geçiş hamlesini devam ettiriyor. Ayrıca yeni C4 benzinli veya dizel motor seçeneğiyle de sunuluyor. Yeni e-C4 ve yeni C4; üstün teknolojileri, zengin donanımı, iddialı tasarımı, geniş iç mekana sahip.

ALİ YILDIRIM-KARAR

Araç, 31 dış tasarım ve altı iç tasarım olmak üzere zengin kişiselleştirme seçenekleri ve tamamen elektrikli, benzinli ve dizel olmak üzere farklı motor seçenekleriyle sonbahardan itibaren siparişe açılacak. Elektrikli yeni e-C4 136 beygir gücündeki elektromotoruyla 350 km menzile imkan tanırken, Euro 6d emisyon normunu karşılayan benzinli cephesinde 110 beygir ile 155 beygir arasında; dizel cephesinde ise 110 beygir ile 130 beygir olmak üzere farklı güç versiyonları bulunuyor. Citroen Türkiye Pazarlama Direktörü Selen Alkım, Bu yılın mayıs ayı sonu itibarıyla yüzde 4,1’lik bir pazar payına sahip olduklarını söyledi. Alkım “İlk 5 ayda pazar yüzde 20 arttı ama Citroen olarak biz yüzde 189’luk bir artış gerçekleştirdik. Sıralama olarak da 6 sıra ilerledik ve şu anda da toplam otomotiv pazarında 9’uncu sırada yer alıyoruz” dedi. Alkım “Avrupa’da aralık ayından itibaren tüketicilerle buluşacak. Aslında biz Türkiye’ye biraz daha erken getirmek istiyorduk mart ayı gibi ama mayıs ayına kaydı. Mayıs ayında lanse edeceğiz yeni C4’ü. Ama üretim planlamasında ülkelere birtakım dalgalar halinde planlıyorlar, birinci dalga, ikinci dalga ve üçüncü dalga ülkeleri olarak. Bizim de planlamamız tamamen global kararıyla mayıs ayına kaldı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN