Trump, Kuzey Akım-2'nin askıya alınmasını destekleyeceğini duyurdu

Trump, Kuzey Akım-2'nin askıya alınmasını destekleyeceğini duyurdu

ABD Başkanı Trump, zehirlendiği öne sürülen Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy’in etrafındaki durum nedeniyle Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin askıya alınmasını destekleyeceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlendiği yönündeki iddialara ilişkin değerlendirmede bulunarak Kuzey-Akım-2'nin akıbetine değindi.

“KUZEY AKIM-2’NİN ASKIYA ALINMASINI DESTEKLEYECEK”

Basın mensupları tarafından yöneltilen ilgili soruya yanıt veren Trump, Noviçok grubundan kimyasal madde ile zehirlendiği öne sürülen Navalnıy'ın etrafındaki durum nedeniyle Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin askıya alınmasını destekleyeceğini ifade etti.

“BUNU ÖNEREN İLK KİŞİYİM”

Trump, "Elbette. Ben bunu desteklemiştim. Ben bunu öneren ilk kişiydim" açıklamasında bulundu.

ABD, DAHA ÖNCE “KANIT YOK” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

ABD Başkanı daha önce Rusya’nın Navalnıy olayı ile alakası konusunda ellerinde kanıt olmadığını, Moskova’nın suçlu bulunması halinde ‘çok kızacağını’, ayrıca ABD’nin çıkarımlarından şüphelenmek için herhangi bir neden olmadığını, ancak ABD’nin henüz bu çıkarımları görmediğini söylemişti.

KUZEY AKIM-2 PROJESİNİN GÜZERGAHI

Kuzey Akım-2 projesi, toplam yıllık kapasitesi 55 milyar metreküp olan iki doğalgaz boru hattının, Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi'nin altından döşenmesini öngörüyor.

BALTIK ÜLKELERİ PROJEYE KARŞI

Avrupa ülkelerine kendi sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatını yapmak isteyen ABD'nin yanı sıra Ukrayna, Polonya ve Baltık ülkeleri projeye karşı çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN