10 Şubat ehliyet sınavı soruları ve cevapları tıkla öğren! MEB ehliyet sınav soruları

10 Şubat ehliyet sınavı soruları ve cevapları tıkla öğren! MEB ehliyet sınav soruları

10 Şubat 2018’de yapılan ehliyet sınavı soruları ve cevapları herkesin merak ettiği konu oldu. Sınava giren tüm adaylar sınav sorularını öğrenmek için aratmalar yapıyor. Peki, ehliyet sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak MEB bakanlığı tarih verdi mi? Trafikte araba kullanabilmek ve araba sürmek için yeterliliğe sahip olduğunuzu ölçen sınavlardır ehliyet sınavları. Her ilde aynı anda yapılır ve MEB bakanlığı tarafından sonuçlar duyurulur. Sonuçlar açıklanana kadar ise herkes bir şeyi merak eder o da ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? Her yıl hemen hemen aynı sorular yayınlansa da yine bazı yılarlar değişik soruların çıktığı gözlemlenmiştir. Bu sebeple adayların soru cevaplarını araştırması normaldir. 10 Şubat ehliyet sınav soruları ve cevap anahtarına ilişkin bütün detaylar haberimizde yer almaktadır.

10 Şubat 2018 günü Türkiye genelinde ehliyet sınavına giren tüm adaylar hemen 10 Şubat ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarını arayama koyuldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) her sene aynı soruları sorsa da bazı seneler farklı sorulara da yer verdiği görülmektedir. Bu sebeple de ehliyet sınavına giren tüm adaylar 10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevaplarını arıyorlar. Biz de haberimizin detaylarında ehliyet sınavı soru ve cevaplarına ilişkin detaylı bilgileri verdik. Her yıl birkaç kez gerçekleşen ehliyet sınavlarında adayların 70 puan ve üzeri aldığı durumlarda direksiyon sınavına girme hakkı bulunuyor. Bu sebeple de ehliyet sınavı puanları da büyük önem arz ediyor.

10 Şubat ehliyet sınav soruları ve cevap anahtarı henüz yayınlanmadı. Yayınlandığı takdirde güncel bilgiler ile sitemizde yer alacaktır. Siz de 10 Şubat 2018 ehliyet sınavı soru ve cevaplarına ulaşmak isterseniz sitemizi takip edebilir veya MEB’in resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

18-02/11/surucu.jpg

BARAJ PUANI KAÇ?

12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor, 6 tanesi trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 sorudan yapılan ehliyet sınavına katılan sürücü adayları baraj puanını araştırıyor. Bu 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Yazılı sınavda baraj puanı 70'dir.

Baraj puanını geçen sürücü adayları, ehliyet sınavının ikinci aşaması olan direksiyon sınavına katılacak.

EHLİYET ALMAK İÇİN ŞARTLAR

B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

 A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

 A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yalını doldurmuş olmak.

Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

 "Sürücü olur" sağlık raporunu almış olmak.

 Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

EHLİYET SINAV YORUMLARI

BUSE: Ehliyet sınavı kolay diyen arkadaşlarımın allah belasını versin sizin yüzünüzden azıcık çalıştım şimdi bi hafta boyunca kaldım mı geçtim mi kurkusuyla nasıl yaşıycam be 

Nuray: Ehliyet sınavından geliyorum bu sefer geçtim galiba

Ervâ: Yemin ediyorum ehliyet sınavına bile kendi aracıyla gelen tek milletiz.

Ahmet: Ehliyet sınavından kaldım arkadaşlar size araba yok

HAKAN: Ehliyet sınavı sen büyüksün

Farah: Ehliyet sınavından kalmayı nasıl beceriyorsunuz? Hayır yani ikinci defa da beceremediysen alma o ehliyeti. Ne bok yemeye trafiğe çıkacaksınız anlamadım.

Emrullah bey: Ehliyet sinavim çok kolaydi vee insAllah gecicem.

18-02/11/uluslararsi-yeni-ehliyet.jpg

EHLİYET SORULARI NASIL OLUYOR?

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ilk olarak yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavdan geçer puan alan adaylar ikinci sınav olan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanırlar. 

Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Yazılı sınav baraj puanı 70’dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır. 70 puan alan adaylara ikinci sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

18-02/11/82.jpg

EHLİYET SINAVLARI 2018’DE NE ZAMAN YAPILACAK?

1 - 2018/MTSKS-1 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 10 ŞUBAT 2018 (saat 14.00)

2 - 2018/MTSKS-2 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 21 NİSAN 2018 (saat 10.00)

3 - 2018/MTSKS-3 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 04 AĞUSTOS 2018 (saat 14.00)

4 - 2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

5 - 2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)

6 - 2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN