12 yaşındaki küçük kızı kandırarak para ve altın istedi

Çanakkale’de, 12 yaşındaki bir çocuğu arayıp kendini savcı olarak tanıtan bir zanlı, küçük kızdan ziynet eşyalarını ve evdeki paralarını istedi. Dolandırıcıya inanan kız, bütün altınları ve paraları şüpheliye teslim etti.

Çanakkale’nin Cevatpaşa Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, kendini savcı olarak tanıtan bir zanlı 12 yaşındaki bir kızdan evdeki altınları ve paraları istedi. Kıza, babasının adının FETÖ dosyasında geçtiğini ve diğer FETÖ şüphelilerinin de evlerine altın ve para bıraktıklarını, kapıya gelecek olan sözde polislere evdeki altın ve paraları teslim etmesi gerektiğini söyledi. Korkup söylenenleri yapan küçük kız, evdeki 300 bin lira ve altınları teslim etti.

Küçük kızın babası durumdan haberdar olunca olayı polis ekiplerine bildirdi. Eve gelen emniyet güçleri mobese ve güvenlik kayıtlarını inceledi ve dolandırıcının 47 yaşındaki Akın Onan olduğunu belirledi. Telefon dolandırıcısı Akın Onan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yakalandı. Zanlı, alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Çalınan altın ve paralar ise sahiplerine geri teslim edildi.