13 yavru köpek çuvala konulup, ağzı bağlanarak sokağa atıldı

13 yavru köpek çuvala konulup, ağzı bağlanarak sokağa atıldı

Sivas'ın Hafik ilçesinde, 13 yavru köpek, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ağzı kapalı çuvala konularak sokağa bırakıldı. Belediyeye ait hayvan barınağına götürülen yavru köpekler korumaya alındı.

13 yavru köpek, gece saatlerinde hafif ticari araçla gelen kişilerce ağzı kapalı çuval içerisinde sokağa bırakıldı. Yavruları bölgeden geçen Osman Gökhan Güven buldu.

Yavru köpeklerden 4 tanesini ilçe sakinleri sahiplenirken geriye kalan 9 köpek ise Sivas Belediye'sine ait hayvan barınağına getirildi. Burada bakım ve kontrolleri yapılan yavrular, korumaya alındı.

cuval-icerisinde-bulunan-yavru-kopekler-barinakta-guvende-6753-dhaphoto2.jpg

'BU NASIL BİR VİCDAN'

Yavru köpeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, "30 Eylül tarihinde bu hayvanları bir torba içerisinde yolun kenarında bırakılmış halde fark edilmiş. Daha sonra hayvanlar barınağımıza getirildi. Veteriner hekimlerimiz tarafından sağlık kontrolleri yapıldı hayvanların. Şu an sağlık durumları çok iyi, hiçbir sıkıntıları yok. 9 yavru köpeğin de herhangi bir sağlık sorunu yok. Ama şunu görmek lazım ki bu yavru köpekleri o torbanın içerisine bırakmak nasıl bir vicdan. Bunu merak ediyorum. Dünya hayvan hakları koruma gününde, daha duyarlı olma çağrısı yapıyorum. Biz bu hayvanlarla beraber yaşamaya ve onlarla birlikte bu hayatı sürdürmeyi acilen öğrenmeli ve hayatımızda uygulamalıyız" diye konuştu.

cuval-icerisinde-bulunan-yavru-kopekler-barinakta-guvende-6753-dhaphoto4.jpg

Barınakta tutulan ve her türlü ihtiyaçları karşılanan 9 yavru köpek, kendilerini sahiplenecek hayvanseverleri bekliyor. Bu arada polis ekiplerinin, köpekleri sokağa bırakan kişileri bulmak için yaptığı araştırma ise sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN