15 Temmuz bankalar açık mı? 15 Temmuz EFT yapılır mı? Havale ve EFT ne zaman hesaba geçer?

15 Temmuz bankalar açık mı? 15 Temmuz EFT yapılır mı? Havale ve EFT ne zaman hesaba geçer?

Türkiye, bu yıl 15 Temmuz Çarşamba gününü Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kutlayacak. 2016’daki FETÖ’cü darbe girişiminin bertaraf edilmesinin yıl dönümü resmî tatil olarak kutlanacak. Özellikle internette, ’’15 Temmuz’da bankalar açık mı? Kaça kadar çalışıyor? 15 Temmuz’da EFT yapılır mı ve ne zaman hesaba geçer?’’ gibi sorular gündeme geliyor.

Eczane, hastane, PTT ve kargo şirketleri gibi kurumlar, resmî tatillerde çalışmıyor. Eczaneler ve hastaneler, nöbetçi usülüne göre hizmet veriyor. ’’15 Temmuz’da bankalar açık mı? 15 Temmuz EFT yapılır mı? EFT ne zaman hesaba geçer’’ soruları da havale EFT ya da banka ile farklı işleri olanlar arasında sorgulanıyor.

15 TEMMUZ’DA BANKALAR AÇIK MI?

15 Temmuz 2020 Çarşamba günü Demokrasi ve Millî Birlik Günü ve resmî tatil olduğundan dolayı birçok kurum gibi bankalar da açık değil.

15 TEMMUZ’DA EFT YAPILIR MI?

15 Temmuz’da EFT işlemleri yapılamayacak. Bir gün sonra yani 16 Temmuz 2020 Perşembe günü EFT işlemleri gerçekleştirilebilecek. Havale işlemleri de internet bankacılığı, ATM gibi kanallardan yapılabilecek. Banka müşterileri, bu yöntemleri kullanarak bazı bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilecek.

HASTANE VE ECZANELER DE KAPALI

Hastane, eczane, sağlık ocakları ve aile hekimlikleri de 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü kapalı olacak. Hastanelerde bazı doktorlar nöbetçi olacakken, acil servisler hizmet edecek. Eczaneler ise nöbetçilik sistemiyle çalışacak. Nöbetçi eczaneler listesi de e-Devlet kapısı ve illerin eczacılar odaları birliklerinin sitelerinden öğrenilecek.

PTT Kargo şirketleri de kapalı olacakken, yalnızca büyük müdürlükler açık olacak. Bunların dışında tüm özel kargo şirketleri da 15 Temmuz’da kapalı.

Bilindiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bir grup hain, yurdun birçok bölgesini darbeci askerlerle birlikte ele geçirmeye kalkışmış, TRT’den ve TSK’nin internet sitesinden sözde darbe bildirisi yayınlayarak, yönetime el koyduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise FaceTime aracılığıyla televizyonlarda konuşarak, halkı meydanlara, hava limanlarına çağırmış, darbeye karşı direnmelerini istemişti.

TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü ve halkın güçlü duruşu ile 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi de bertaraf edilmişti. 2017 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) alınan karar ile 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak resmî tatil ilan edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN