AK Parti, İhsan Arslan'ı Disiplin'e sevk etti

AK Parti, İhsan Arslan'ı Disiplin'e sevk etti

AK Parti, Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan’ı, “Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum” sözlerinin ardından Disiplin Kurulu'na sevk etti.

AK Parti, bugün yapılan MYK toplantısının ardından 22 ve 23. dönemde Diyarbakır Milletvekili olan Mehmet İhsan Arslan’ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildiğini duyurdu.

Partinin kurucuları arasında yer alan İhsan Arslan, BBC'ye verdiği röportajda Berat Albayrak'ın istifası ve Parlamenter Sistem hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. 

Arslan, parlamenter sisteme ilişkin bir soruya söyle cevap vermişti:

"Bu bir süreçtir. Liderlere bağlı değildir. Vatandaşın talep ve desteği sonucu da oluyor bu, durup dururken olmuyor seçimle oluyor bunlar. Ama bunun uzun süre devam etmesi beklenemez bana göre. Bence bu bir dönemdir, bu geçer. Geçtikten sonra Türkiye'de parlamenter sisteme geçişin ben çok uzak olmadığını düşünüyorum."

"BİZ ÇÖZMEZSEK BÜYÜK DEVLETLER MÜDAHALE EDER"

AK Parti’nin kurucuları arasında olan Arslan, BBC Türkçe’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arslan, “Eğer biz kendi içimizde bu sorunu çözemezsek dışarıdan büyük devletler müdahale ederler. PKK'nın ve örgütün bu manada bizim dönemimizde bazı yanlışlarımızdan dolayı çok fazla uluslararası boyut kazandığını, çok fazla büyük ülkelerin istihbarat ve siyasi kadrolarının bütününe girdiğini söylüyorum” sözleriyle partisini eleştirdi.  

"KEŞKE GÖREV VERİLMESEYDİ"

Berat Albayrak’ın istifasını da değerlendiren Arslan, “Bu yanlış adımın sonucudur bugün gelinen nokta. Keşke bu görev verilmeseydi. Halkımızın, ülkemizin kaderiyle onun kaderi özdeşleşti. Onun başarıları hepimizi etkiliyor, doğru kararlardan hepimiz nimetleniyoruz, yanlış kararlardan da hepimiz zarar görüyoruz” dedi.  

"TARİH BUNU NOT EDECEK"

Arslan, HDP’li belediyelere yapılan kayyum atamalarını da sert bir dille eleştirerek, “halkın oyunu yok sayarak kayyum atıyorsanız ben bunu doğru bulmuyorum. Tarih de bunu not edecek” ifadelerini kullandı.

REFORM AÇIKLAMALARI ARINÇ'A İSTİFA GETİRDİ 

Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunu eleştirmiş, iddianameler ile ilgili "Belki şunu konuşmuşlardır diyerek, bu iddianameleri okuyarak isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bile demiştim, cübbeyi bile giyesim gelmişti" yorumunda bulunmuştu.

Bu açıklamalara ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz” ifadeleriyle tepki göstermişti.  

Arınç bugün yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunduğunu ve kabul edildiğini ifade etti.  

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN