17. Akbank Kısa Film Festivali çevrimiçi düzenlenecek

17. Akbank Kısa Film Festivali çevrimiçi düzenlenecek

Türkiye'de sinema sanatına katkı sağlamak amacıyla bir platform oluşturan ve alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 17'incisini çevrimiçi olarak 22 Mart-1 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Türkiye’de alanında öncü etkinliklerden biri hâline gelen Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 17. kez düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl, 74 ülkeden toplam 2217 kısa filmin başvurduğu 17. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü‘ne bu yıl 71 ülkeden toplam 2.048 kısa filmin başvurduğu açıklandı.

Festival Kısaları, Dünyadan Kısalar, Kısadan Uzuna, Deneyimler, Belgesel Sinema, Perspektif, Özel Gösterim ve Forum isimli bölümleri ile yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle 17.Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl çevrimiçi olarak sinemaseverlerin keyifle izleyeceği zengin bir program sunacak.

Ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek 17. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü’ne başvuran eserler arasından, festival jürisinin değerlendirmeleriyle belirlenecek Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Kısa Film 35.000 TL, Uluslararası Yarışma bölümünde En İyi Uluslararası Film ise, 5000 USD ile ödüllendirilecek.

17. Akbank Kısa Film Festivali ile ilgili detaylara buradan ulaşabilir ve yeni gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN