191 yolculu Hindistan uçağı inişe geçtiği sırada düştü

191 yolculu Hindistan uçağı inişe geçtiği sırada düştü

Hindistan’da yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistten çıkarak ikiye ayrıldı. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya, yaralıların sayısı ise 123’e yükseldi.

Hindistan'ın Kerala eyaletinde Air India Express şirketine ait içinde 184 yolcu ve 7 mürettebatın bulunduğu uçak, iniş sırasında pistin dışına çıkarak kırıma uğradı.

Dubai-Kozhikode seferini yapan uçak Calicut Havalimanına iniş sırasında ikiye bölündü. Parçalanan uçakta en az 16 kişinin öldüğü, çok sayıda da yaralının olduğu ifade edildi.

Kaza mahallinden alınan görüntülere göre, uçağın enkazının pistin her tarafına yayıldığı görülüyor.

uçak kazası

PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Ölen 3 kişiden birinin uçağın pilotlarından bir olduğu ve herhangi bir yangının çıkmadığı uçakta arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

KAZAYA YOĞUN YAĞIŞ NEDEN OLDU

Yerel saatle 19.40'da (TSİ 16.30) gerçekleşen olaya dair sosyal medya paylaşımlarında, uçağın ikiye bölündüğü görülüyor. Uçağın inişi sırasında pist çevresinde yoğun yağışın olduğu da ilk gelen bilgiler arasında.

Muson yağmurlarının etkili olduğu Hindistan, yıl boyunca en fazla yağış aldığı aylara girmiş durumda.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Hindistan Havayolları sözcüsü kaza sonrası yaptığı açıklamada birkaç yolcunun kazadan yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN