2 aydır Kovid-19'la savaşan gazeteci anlattı: 3 kez kalbim durmuş, bu işin şakası yok!

2 aydır Kovid-19'la savaşan gazeteci anlattı: 3 kez kalbim durmuş, bu işin şakası yok!

Kırklareli'nde koronavirüse (Kovid-19) yakalanan yerel gazeteci Şenol Goncagül, çok acı çektiğini belirterek 2 aylık tedavi sürecini anlattı: İnsanı dağıtıyor bu hastalık. İnsanların, 'Ya bu hastalık beni mi bulacak' dememesi gerekiyor. Bu işin şakası yok. Ben mesafeye çok uyan, maskesini takan, mümkün olduğunca dışarıya çıkmayan bir insandım. Üç defa kalbimin durduğunu söylediler. Çok zor bir badireydi.

Kırklareli'nde koronavirüse (Kovid-19) yakalanan yerel gazete sahibi Şenol Goncagül, tedavi sürecinde çok acı çektiğini anlattı.

Goncagül, tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde telefonla yaptığı açıklamada, 16 Temmuz'da sırt ağrısı ve halsizlik şikayeti ile başvurduğu hastanede kendisine Kovid-19 tanısı konulduğunu söyledi.

"20 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDIM"

Tomografi sonuçlarının ardından tedavisinin başladığını anlatan Goncagül, durumunun ağırlaşması üzerine entübe edildiğini ve 20 gün yoğun bakımda kaldığını ifade etti.

Kronik rahatsızlıklarının da bulunması nedeniyle Kovid-19'u çok ağır geçirdiğini anlatan Goncagül, şöyle devam etti:

"3 DEFA KALBİMİN DURDUĞUNU SÖYLEDİLER"

"Hayatımda ilk defa çoklu organ yetmezliğinden diyalize girmişim. Çok zor bir tedavi geçirdim. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Lüleburgaz'daki doktorum çok iyiydi. Benim için çok mücadele verdi, çok savaştı. Kızlarım, damadım, eşim, kız kardeşlerim çok savaştı. Yani bu işte insanın ailesi arkasında olunca çok farklı oluyor. Üç defa kalbimin durduğunu söylediler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok zor bir badireydi.

Akciğerlerimde su var, safra kesem patlak. Daha önceden spor yapıyordum, kollarım ve ayaklarım güçsüzleşti. Son güne kadar spor yapmaktaydım. İnsanı dağıtıyor bu hastalık. İnsanların, 'Ya bu hastalık beni mi bulacak' dememesi gerekiyor.

"BU İŞİN ŞAKASI YOK"

Bunu söyleyen insanların mutlaka benim gibi, bu hastalığın çemberinden geçmiş insanları tanımasını ve dersler çıkarmasını arzu ediyorum. Bu işin şakası yok. Ben mesafeye çok uyan, maskesini takan, mümkün olduğunca dışarıya çıkmayan bir insandım. Alkol ve sigara olmaması lehimeydi ama beni buldu. Markete gidiyorsunuz, meyve alıyorsunuz, 10 kişi elliyor ve size bulaşabiliyor. Filyasonda 17 kişi vardı. Hiç pozitif çıkmadı. Bu virüs insanı delik deşik, dökük bir vaziyette bırakıyor hayatta kalsanızda. Ben çok dikkat etmenizi diliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN