2 milyon dar gelirli aileye bin lira koronavirüs desteği

2 milyon dar gelirli aileye bin lira koronavirüs desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs mücadelesi ile ilgili yaptığı açıklamada 2 milyon dar gelirli aileye bin lira destek vereceklerini söyledi. Erdoğan mesajında, "Biz güçlü bir Milletiz, hep birlikte başaracağız." dedi.

Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamın yapılan düzenlemelere ilişkin bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk günden itibaren Koronavirüs salgınına karşı tüm kurumlarımız ve imkânlarımızla Milletimizin yanında yer aldık. Tedbirlerle ve ekonomik destek paketleriyle vatandaşlarımızı bu krizin etkilerinden korumaya devam edeceğiz. Biz güçlü bir Milletiz, hep birlikte başaracağız." dedi

Erdoğan paylaşımında ayrıca, "En düşük emekli aylığı 1500 liraya çıkarılacak, 2 milyon dar gelirli aileye 1000 Türk Lirası nakit destek verilecek, Asgari ücretliye toplamda 7 milyar liralık ücret desteği sağlanacak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na düzenli aktarılan kaynak 180 milyon liraya çıkarılacak, 80 yaş üstü vatandaşlarımız için periyodik takip programı açılacak, Kamu kurumlarının misafirhaneleri tüm sağlık personeli için kullanıma açılacak,KOBİ'lerin KOSGEB ödemeleri 30 Haziran'a ertelenecek, Yerli dezenfektan, koruyucu elbise gözlük ve maske üreten firmalara 6 milyon TL destek verilecek." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN