20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sayfası | MEB öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sayfası | MEB öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama başvuru sayfası olan ilkatama.meb.gov.tr erişime açıldı. MEB’in yaptığı son dakika duyurusunun ardından sözleşmeli öğretmen atama başvurularının nasıl ve ne zamana kadar yapılacağı ise merak konusu oldu.

Online olarak yapılacak olan sözleşmeli öğretmen atama başvuruları için Millî Eğitim Bakanlığı’nın ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Birçok branşta yapılacak öğretmen alımlarında sözlü sınava alınacaklar 22 Haziran tarihinde ilan edilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri alınmaya başlandı. ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılan sözleşmeli öğretmenlik başvuruları e devlet kullanıcı adı ve şifre ile gerçekleşecek. Online sistem üzerinden gerçekleştirilecek olan sözleşmeli öğretmenlik başvurularında geçenler sonrası süreçte mülakata katılacak. İşte, sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI

Millî Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin online sistem üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu. Sözleşmeli öğretmen olmak isteyenlerin, ilkatama.meb.gov.tr adresinden gerekli işlemleri yapması gerek. Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri, 12 Haziran tarihine dek alınacak. Adaylar sisteme giriş yapmasının ardından, sözlü sınav merkezi tercihlerini işaretleyecek.

SÖZLÜ SINAVLAR TEMMUZ AYINDA

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 22 Haziran tarihinde ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 6-25 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak. Sözlü sınav sonuçları da 28 Temmuz 2020 tarihinde ilan edilecek.Bu kapsamda sonuçlara itirazlar, 4-7 Ağustos'ta alınacak. Bu itirazların sonuçları, 10 Ağustos'ta duyurulacak.

28-31 Ağustos'ta alınacak atama tercihlerinin sonuçları 1 Eylül tarihinde açıklanacak. Atama tercihleri 31 Ağustos-04 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacakken, sonuçları da 8 Eylül tarihi itibarıyla sonuçlanmış olacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ilkatama.meb.gov.tr internet sitesine kişisel e-Devlet kullanıcı ismi ve şifresi ile girin. Başvuru yapacağınız bölümü, mezuniyet bilgilerinizi ve formasyon eğitiminiz ile ilgili istenilen bilgileri, eksiksiz ve doğru bir şekilde girin. Sisteme fotoğrafınızı ekleyin ve başvurunuzu kaydedin. Başvuru formunuzun çıktısını alarak koruyun.

ATAMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BRANŞ DAĞILIMI

Sınıf öğretmenliğinden 2 bin 831 atama gerçekleştirileceği duyuruldu. İngilizceden bin 739, din kültürü ve ahlak bilgisi alanından bin 801, okul öncesi öğretmenliğinden bin 518, ilköğretim matematik alanından bin 701, Türkçeden bin 300, rehberlik alanından bin 373, fen bilimlerinden bin 26, özel eğitim branşından bin 118 öğretmenin ataması yapılacak.

Beden eğitimi branşından haziran ayında 810 öğretmenin ataması için başvuru yapılacak. Bu alan için ayrılan toplam 900 kontenjanın 90'ı, daha sonra yapılacak olan millî sporcuların atamaları için kullanılmış olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1. Türk vatandaşı olmak (KKTC vatandaşları için Türk vatandaşı olma koşulu aranmayacak.),

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde paylaşılan genel koşulları taşımak,

3. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı bölümlere atanacaklar dışında olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

4. Mezun olunan yükseköğretim programının, öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararına göre atama gerçekleşecek alana uygun olmak,

5. 2018 ya da 2019 senesinde yapılan KPSS’den atanacağı bölüm için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibaren 50 ve üzerinde puan almış olmak,

6. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yüksek öğrenimlerinin ya da pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına ya da programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

7. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak atanan; fakat ataması iptal edilenler ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaktayken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak,

8. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

9. Halen Bakanlıkta ya da herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmıyor olmak, şartları aranacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN