2016 model Volkswagen’lara Apple CarPlay sürprizi!

2016 model Volkswagen’lara 
Apple CarPlay sürprizi!

2016 model Volkswagen modellerinin hemen hemen tamamında Apple CarPlay desteğinin sunulacağı açıklandı. İşte konuya ilişkin detaylar ve CarPlay'e yakından bakış.

Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobil markalarından Volkswagen’ın 2016 model araçları önümüzdeki günlerde satışa çıkıyor. Şirketin yaptığı son açıklama ise 2016 model araçlarının neredeyse tamamında Apple CarPlay desteğine yer verileceği konusunda. Bu flaş gelişme, kullanıcıların uyumlu iPhone’ları ile 2016 model Volkswagen’larının keyfini daha fazla çıkarmalarını yardımcı olacak bir dizi özelliği beraberinde getiriyor.

Apple CarPlay desteği ile gelecek Volswagen’larda araç-telefon ilişkisi adeta çok daha farklı bir noktaya taşınıyor. Kapıların, sunroof’un unutularak açık bırakılması, ışıkların açık kalması gibi istenmeyen durumlar telefon üzerinden görülebiliyor. Ayrıca iki cihaza kadar kesintisiz bir bağlantı kurulmak suretiyle kullanıcılar akıllı telefonlarındaki müzik ve videoları kokpitlerinde yer alan ekran üzerinden görebiliyor, istediklerini oynatabiliyorlar. Siri desteği de sunan CarPlay, böylelikle araçlarda konuşarak gerekli işlemlerin sağlanmasının önünü açıyor. CarPlay ile birlikte bir tür handsfree özelliği de kullanıcılara kazandırılıyor. Rehber üzerinden arama yapmak için yine araçları üzerindeki dokunmatik ekranı kullanabiliyorlar. 

15-07/31/958981373757415891.jpg

Volkswagen açıklamasına göre kokpitte yer alacak 6.3-8 inç arası araçiçi ekranlar; 800 x 480 piksel çözünürlüklü olacaklar. 5 inç ekran boyutunda ise 400 x 240 piksel çözünürlük sunulacak.

Önemli uyarı!

Öte yandan otomobil üreticilerinin sundukları donanımlar, ülkeler arasında farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle Türkiye’deki 2016 model Volkswagen modellerinde CarPlay desteği konusunu yetkili satıcılara danışmanızı tavsiye ediyoruz. Bu yönde resmi bir açıklama geldiğinde haber güncellenecektir. 

CarPlay uyumlu Apple modelleri:

15-07/31/ekran_resmi_2015-07-31_13_23_07.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN