2020 ALES sınavı ne zaman? ÖSYM sınav takvimini paylaştı

2020 ALES sınavı ne zaman? ÖSYM sınav takvimini paylaştı

3 Mayıs 2020 tarihinde yapılması planlanan 2020 ALES/1 sınavı, koronavirüs tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmişti. Başvuru işlemlerini tamamlayanlar, 2020 ALES sınavının ne zaman yapılacağını sorguluyor. ÖSYM de yenilenen sınav takvimini paylaştı…

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgından dolayı ertelenen 2020 ALES sınavının ne zaman yapılacağı belli oldu. ÖSYM tarafından yayınlanan takvimde ALES/1 sınavının 16 Ağustos 2020 tarihinde yapılacağı kaydedildi.

ALES SINAVI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu tarafından alınan karar kapsamında; 3 Mayıs 2020 tarihinde yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) ileri bir tarihte gerçekleştirilecek. ÖSYM 2020 Sınav Takvimi güncellenerek "//www.osym.gov.tr" internet sitesi üzerinden paylaştı.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2020-ALES/1, 16 Ağustos 2020’de yapılacak. 2020-ALES/2 sınavı da 6 Aralık 2020’de gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları ise 1-12 Ekim tarihleri arasında alınacak.

2020-ALES/1 sınavı için geç başvuru dönemi de 14 Temmuz 2020 yılında başlayacak ve aynı gün bitecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM’nin yaptığı açıklamada sınavın yükseköğretim kurumları tarafından okutman, öğretim görevlisi, uzman, araştırma görevlisi, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan ya da öğretim elamanı hâricindeki kadrolardan atanabilmek adına zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir.

Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olan, lisans programından mezun olabilecek durumda olanlarla yurt dışında lisans eğitimini tamamlamış ve denklik belgesi bulunanlar başvuruda bulunabilir.










Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN